Profiterol krem nasıl yapılır, hangi malzemeler gerek?
Lezzetli ve kremalı bir profiterolün sırrı, doğru kıvamda hazırlanan iç harçta gizlidir. Pratik malzemelerle hazırlanan bu kremayla, misafirlerinizi şaşırtacak nefis tatlılar yapabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla birlikte kolayca uygulayabileceğiniz profiterol kreması tarifi.
Profiterol Kreması Tarifi
Gerekli Malzemeler:
- 500 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
- 100 gram tereyağı veya margarin
Yapılışı:
- Sütün yarısını bir tencereye alın, diğer yarısını ise un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı ile karıştırın
- Tenceredeki sütü kaynamaya bırakın
- Diğer kapta hazırladığınız karışımı yavaş yavaş kaynayan süte ekleyin
- Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın
- Kremayı soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin
- Soğuyan kremayı profiterol hamurlarının içine doldurabilirsiniz
Püf Noktaları:
- Kremayı sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmayı önler
- Çok koyu kıvamlı olmamasına dikkat edin
- Soğurken üzerini streç filmle kapatarak kabuk bağlamasını önleyebilirsiniz
|