Elmalı Muzlu Profiterol Elmalı muzlu profiterol; hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tatlıdır. Profiterol özellikle çocuklar ve gençler tarafından son yılların en favori tatlarından biridir. Oldukça fazla profiterol tarifi bulunmaktadır. Fakat hafif ve az kalorili lezzetler arayanlar için elmalı muzlu profiterol çok iyi bir alternatiftir. Tarifteki muz ve elma profiterol toplarının hamuru görünümündeki malzeme için kullanılmaktadır. Siz anneler özellikle küçük yaştaki çocukların ara öğün listesine de gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz. Üzerine kullandığınız kuruyemiş çeşitliliğini daha da arttırarak daha besleyici olmasını da sağlamanız mümkündür. Bu tatlı tarifi umarım işinize yarar. Şimdiden tüm bayanlara kolay gelsin.
Elmalı muzlu profiterol için gerekli malzemeler: - 3 paket petibör sade bisküvi, (Arzu ederseniz kakaolu da kullanabilirsiniz)
- 2 adet iri boy muz,
- 2 adet elma,
Kreması için; - 2 su bardağı soğuk süt,
- 1 çay bardağı toz şeker,
- 2 çorba kaşığı kakao,
- 2 çay kaşığı nişasta,
- 2 çay kaşığı un,
- 80 gr. bitter çikolata,
- 1 paket vanilya.
Üzeri için; Hazırlanışı: Elmalı mutlu profiterol tarifinin yapımına öncelikle profiterol toplarını hazırlamak ile başlayalım. Bunun için derin bir kabın içerisine bisküvileri ufalayın. Kırılan bisküvilerin üzerine elmaları ve muzları rendenin iri kısmı ile bir güzel rendeleyin. Daha sonra harcı yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak bir borcama dizin. İsterseniz şekil verirken dondurma kaşığı ya da kahve fincanı da kullanabilirsiniz. Bu işlemi harç bitene kadar devam ettirin. Yuvarlanan bezeleri buzdolabında yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin.
Diğer taraftan sosu hazırlamak için bir tencerenin içerisine sütü boşaltın ve kakao, şeker, un ve nişastayı da ekleyerek pütür kalmayıncaya kadar mikser yardımıyla karıştırın. Ocakta kısık ateşte krema kıvamını alana kadar pişirin. İndirmek üzere iken üzerine çikolatayı parçalayarak atın ve eriyince ocağın altını kapayın. Bu aşamada da vanilyayı ilave edin ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Çikolata sosu ılık halde iken profiterol bezelerinin üzerine gezdirin. Muzlu elmalı profiterolünüz hazır. Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine bol miktarda ceviz dökerek servis yapabilirsiniz.
Arzu ederseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Ayrıca topların malzemesini 1/3'ünü hazırlayarak yuvarlamadan kaselere koyup aralarına ve üzerine çikolata sosu dökerek de servis yapabilirsiniz. Ancak bu durumda sosu 2 kat malzeme ile hazırlanmasını tavsiye ederim. Tercih sizin. Şimdiden herkese afiyet olsun... Son Güncelleme : 19.11.2018 00:42:47 Elmalı Muzlu Profiterol ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Elmalı Muzlu Profiterol" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Profiterol | Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktır. Oldukça şık görünen profiterol bu tarifle sadece hünerli bayanların değil mutfak acemil... |  | Profiterol Hazırlanışı | Profiterol Hazırlanışı, Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı anda büyük keyif veren mükemmel bir pasta türüdür. Hamurunu hazırlarken mutlaka sıkma pompasına doldurularak küçük küçü... |  | Profiterol Hamuru | Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette olmuyor. Tatlının öncelikle hamurunun çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden hamurunu yapark... |  | Yalancı Profiterol | Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir. Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malzemeler: 1 litre süt1 paket kedidili bisküvi ( 15 adet olacak )2 su bardağı un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya ... |  | Kolay Profiterol | Profiterol hamuru için gerekli malzemeler 350gr sut 1 bardak şeker 2 yemek kasik un 1 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yumurta 125gr margarin 1 paket cici bebe küçük paket Profiterol sosu için gerekli malzemeler 3 fincan türk kahve fincanı ... | .jpg) | Profiterol Yapımı | Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde oluşu tatlıya aranan bir özellikle katmıştır. Nereden geldiği tam olarak bilinmeyen bu tatl... |  | Profiterol Hamuru Püf Noktaları | Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen bir takım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lezzet oluşmayacaktır. Tatlı hamurunun çok dikkatli yapılması gerekir. Bu yüzden hamur yaparken uyma... |  | Profiterol Kreması | Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bir tarif olacak. Yapımı biraz zor ve zahmetli olsa da yaptıktan sonra zevkle yiyeceğiniz için tüm b... |  | Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır | Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve istediğimiz gibi lezzette bir profiterol bulamıyoruz maalesef. O yüzden şuradan mı alsam buradan mı a... |  | Etimekli Profiterol | Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahane bir lezzet aradığınızda başvurabileceğiniz oldukça pratik ve hafif bir profiterol çeşididir. ... |  | Kakaolu Profiterol | Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif ve çık lezzetli bir tatlıdır. Hafif pişen, sütlü çikolatalı bir tatlıdır. Özel günlerde çok sık tük... |  | Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer | Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerektiği gibi kızarmak ile birlikte içi boşalarak içini krema ile doldurmaya uygun hale gelecektir... | | | Profiterol | | Profiterol Hazırlanışı | | Profiterol Hamuru | | Yalancı Profiterol | | Kolay Profiterol | | Profiterol Yapımı | | Profiterol Hamuru Püf Noktaları | | Profiterol Kreması | | Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır | | Etimekli Profiterol | | Kakaolu Profiterol | | Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer | | Etimekli Yalancı Profiterol | | Kedi Dili Profiterol | | Oktay Usta Profiterol Tarifi | | Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır | | Hazır Profiterol Tarifi | | Elmalı Profiterol | | Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi | | Profiterol Kaç Kalori | | Hazır Profiterol Topları | | Kedi Dilli Yalancı Profiterol | | Gerçek Profiterol Tarifi | | Glutensiz Profiterol Tarifi | | Evde Profiterol Yapımı | | Kupta Yalancı Profiterol | | Profiterol Hamuru Nasıl Pişirilir | | Pasta Profiterol Tarifi | | Tereyağlı Profiterol Tarifi | | Yalancı Profiterol Etimekli | Popüler İçerik | Etimekli Yalancı Profiterol Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek ... | Kedi Dili Profiterol Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almakta... | Oktay Usta Profiterol Tarifi Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal l... | Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. ... | Hazır Profiterol Tarifi Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışk... | Elmalı Profiterol Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilme... | |