Gerçek Profiterol Tarifi Gerçek profiterol tarifi; piyasada satılan hazır paket profiterol ya da meyveli profiterole göre oldukça zahmetlidir. Ama göz korkutacak bir durum söz konusu değildir. Bu tarif birebir tutan bir tariftir. Eğer malzeme listesine ve verilen tavsiyelere sadık kalınırsa oldukça güzel ve lezzetli bir tatlı yapmayı başarmış olursunuz. Ben dahil bizim evde herkes profiterolün hastası olduğu için ben çok sık yapıyorum. Zaten bir süre yaptıktan sonra eliniz alışacağı için sizler de hiç zorlanmadan kolaylıkla yapabileceksiniz. Hatta hazır tarifleri artık tercih etmeyeceğinizin garantisini veriyorum. Gönül rahatlığı ile kendinize ya da konuklarınıza ikram edebilirsiniz. İ
Gerçek profiterol tarifinin yapımı için gerekli olan malzemeler:
Bezeler için; - 1 su bardağı dolusu un,
- 125 gr. tereyağı,
- 1 su bardağı su,
- 3 adet yumurta,
- Küçük bir fiske tuz.
Dolgu kreması için; - 2,5 su bardağı soğuk süt,
- 3 yemek kaşığı un,
- 1 paket vanilya,
- 1 su bardağı silme miktar toz şeker.
Üzeri için; - Hazır paket çikolata sosu,
- Yeteri kadar soğuk süt,
- Dövülmüş ceviz ya da toz antepfıstığı.
Gerçek profiterol tarifinin hazırlanışı:
Profiterol yapımına öncelikle bezelerden başlanılması gerekmektedir. Bunun için derin bir tencerenin içerisine su, tuz ve tereyağını atın. Su kaynayarak yağı erittiğinde ocağı kapatarak tencereyi rahat çalışılabilecek bir ortama alın. Üzerine yavaş yavaş unu boşaltın ve pütür kalmaması için sürekli karıştırın. Bu işlem tamamlandığında tekrar kısık ateşe alın ve hamurdaki un kokusunun gitmesi için 4-5 dakika pişirin. Ocaktan indirdikten sonra içerisine yumurtaları kırın ve mikserle biraz karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde bezeler koyun ve 160 derece fırında kapağını açmadan pişirin. Pişince soğutun.
Diğer tarafta soğuk süt ile şeker ve unu çırpın. Un kokusu gidinceye kadar pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı atın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan bezeleri bıçak ile bir kenarına dokunmadan açın ve içerisine küçük kaşık yardımıyla dolgu kremasından doldurarak bir kaba dizin. İşlem tamamen bittiğinde çikolata sosunu da hazırlayın. Çikolata sosunu üzerindeki şekle uygun pişirin ve iyice soğuduktan sonra bezelerin üzerine dökün. Sıcak olması durumunda bezeler hamur olabilir. Gerçek profiterol tarifini anlatmış olduk. Profiterolünüz hazır. Bir gece dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Servis yaparken üzerine kuruyemiş dökmeyi unutmayın.
Bu arada arzu ederseniz malzemeyi 2 ya da 3'e bölerek kuplarda da servis yapabilirsiniz. Ancak bu durumda çikolata sosunun bol olması gerekir. Bu yüzden onu tam ölçü ile yapın. Son Güncelleme : 20.11.2018 06:05:15 Gerçek Profiterol Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Gerçek Profiterol Tarifi" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Profiterol | Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktır. Oldukça şık görünen profiterol bu tarifle sadece hünerli bayanların değil mutfak acemil... |  | Profiterol Hazırlanışı | Profiterol Hazırlanışı, Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı anda büyük keyif veren mükemmel bir pasta türüdür. Hamurunu hazırlarken mutlaka sıkma pompasına doldurularak küçük küçü... |  | Profiterol Hamuru | Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette olmuyor. Tatlının öncelikle hamurunun çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden hamurunu yapark... |  | Yalancı Profiterol | Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir. Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malzemeler: 1 litre süt1 paket kedidili bisküvi ( 15 adet olacak )2 su bardağı un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya ... |  | Kolay Profiterol | Profiterol hamuru için gerekli malzemeler 350gr sut 1 bardak şeker 2 yemek kasik un 1 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yumurta 125gr margarin 1 paket cici bebe küçük paket Profiterol sosu için gerekli malzemeler 3 fincan türk kahve fincanı ... | .jpg) | Profiterol Yapımı | Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde oluşu tatlıya aranan bir özellikle katmıştır. Nereden geldiği tam olarak bilinmeyen bu tatl... |  | Profiterol Hamuru Püf Noktaları | Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen bir takım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lezzet oluşmayacaktır. Tatlı hamurunun çok dikkatli yapılması gerekir. Bu yüzden hamur yaparken uyma... |  | Profiterol Kreması | Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bir tarif olacak. Yapımı biraz zor ve zahmetli olsa da yaptıktan sonra zevkle yiyeceğiniz için tüm b... |  | Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır | Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve istediğimiz gibi lezzette bir profiterol bulamıyoruz maalesef. O yüzden şuradan mı alsam buradan mı a... |  | Etimekli Profiterol | Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahane bir lezzet aradığınızda başvurabileceğiniz oldukça pratik ve hafif bir profiterol çeşididir. ... |  | Kakaolu Profiterol | Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif ve çık lezzetli bir tatlıdır. Hafif pişen, sütlü çikolatalı bir tatlıdır. Özel günlerde çok sık tük... |  | Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer | Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerektiği gibi kızarmak ile birlikte içi boşalarak içini krema ile doldurmaya uygun hale gelecektir... | | | Profiterol | | Profiterol Hazırlanışı | | Profiterol Hamuru | | Yalancı Profiterol | | Kolay Profiterol | | Profiterol Yapımı | | Profiterol Hamuru Püf Noktaları | | Profiterol Kreması | | Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır | | Etimekli Profiterol | | Kakaolu Profiterol | | Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer | | Etimekli Yalancı Profiterol | | Kedi Dili Profiterol | | Oktay Usta Profiterol Tarifi | | Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır | | Hazır Profiterol Tarifi | | Elmalı Profiterol | | Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi | | Profiterol Kaç Kalori | | Hazır Profiterol Topları | | Kedi Dilli Yalancı Profiterol | | Gerçek Profiterol Tarifi | | Glutensiz Profiterol Tarifi | | Evde Profiterol Yapımı | | Kupta Yalancı Profiterol | | Profiterol Hamuru Nasıl Pişirilir | | Pasta Profiterol Tarifi | | Tereyağlı Profiterol Tarifi | | Yalancı Profiterol Etimekli | Popüler İçerik | Etimekli Yalancı Profiterol Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek ... | Kedi Dili Profiterol Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almakta... | Oktay Usta Profiterol Tarifi Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal l... | Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. ... | Hazır Profiterol Tarifi Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışk... | Elmalı Profiterol Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilme... | |