Profiterol, özel günlerde tercih edilen bir tatlı olarak oldukça popüler. İçindeki krema tarifini ve yapılışını gördüğümde, evde denemek için sabırsızlandım. Pastacı kremasının yapımı oldukça basit gibi görünüyor. Özellikle tereyağının eklenmesi, kremanın pürüzsüz olmasını sağlıyor. Profiterol hamurunun hazırlanması da çok keyifli görünüyor. Yumurta eklerken dikkatli olmak gerektiğini belirtmişsin, bu aşama önemli gibi. Fırında pişirme süresi de tam kararında, böylece hamurların güzelce kabaracağına eminim. Son olarak, çikolata sosu ile tamamlanması, profiterolü daha da cazip hale getiriyor. Bitter çikolata ile krema kombinasyonu herhalde harika bir tat veriyordur. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum, denedikten sonra sonuçları paylaşmak isterim!
Profiterol, özel günlerde tercih edilen bir tatlı olarak oldukça popüler. İçindeki krema tarifini ve yapılışını gördüğümde, evde denemek için sabırsızlandım. Pastacı kremasının yapımı oldukça basit gibi görünüyor. Özellikle tereyağının eklenmesi, kremanın pürüzsüz olmasını sağlıyor. Profiterol hamurunun hazırlanması da çok keyifli görünüyor. Yumurta eklerken dikkatli olmak gerektiğini belirtmişsin, bu aşama önemli gibi. Fırında pişirme süresi de tam kararında, böylece hamurların güzelce kabaracağına eminim. Son olarak, çikolata sosu ile tamamlanması, profiterolü daha da cazip hale getiriyor. Bitter çikolata ile krema kombinasyonu herhalde harika bir tat veriyordur. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum, denedikten sonra sonuçları paylaşmak isterim!
Cevap yaz