Bu tarifte ilk önce derin bir tencerenin içine süt un ve toz şekeri koyun ve topaklanmalar geçene kadar karıştırın. Topaklanmalar tamamen geçince ocağın altını yakın ve pişene kadar bu karışımı çırpmaya devam edin. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra çabuk soğuması için muhallebiyi başka bir kaba alın. Başka bir kabın içine sütü ve krem şantiyi koyun ve çırpın. Başka bir tencerede çikolata sosunu ve sütü topaklanmalar geçene kadar çırpın ve daha sonra pişirin. Piştikten sonra soğumaya alın. Koyulaşan krem şantiyi buzluğa atın.
Bir paket etimeği dört eşit parçaya ayırın. Büyük dikdörtgen borcam tepsiye yerleştirin. İsterseniz bu tarifi porsiyon olarak kuplarda da yapabilirsiniz. Daha sonra soğuyan kremanın içine buzluktaki krem şantiyi koyun ve mikser ile iki karışım bir bütün olana kadar çırpın. Muhallebi de topak topak görüntünün olmamasına dikkat edin. Daha sonra muhallebiyi eşit bir şekilde borcama dökün. Yüzeyinin girinti çıkıntı olmamasına dikkat edin. Daha sonra çikolata sosunun soğuduğundan emin olun. Eğer çikolata sosunuzun üzeri kaymak yaptı ise iyice karıştırın ve muhallebinin üzerinde boş yer kalmayacak şekilde dökün. İsteğe bağlı olarak üzerini pasta süsü, Hindistan cevizi, fındık, ceviz, badem ile süsleyebilirsiniz. Her sütlü tatlı gibi bu tarifi de bir gece öncesinden yapıp buzdolabında dinlendirirseniz lezzeti daha iyi olacaktır. Eğer vaktiniz yok ise yaklaşık iki saat buzdolabında bekletmeniz yeterli olacaktır.