Tereyağlı Profiterol Tarifi

Tereyağlı Profiterol Tarifi, enfes lezzetli bir tariftir ve herkesin severek yiyebileceği bir tatlıdır. Beğenilerek yenilecek olan bu tereyağlı profiterol tarifini mutlaka denemelisiniz. Misafirlerinize, eşinize, çocuklarınıza kolaylıkla yapabilirsiniz. Eğer hemen yapmak isterseniz malzemelerinizi hazırlayın ve aşağıda yazılı olan tarife göre bu güzel tatlıyı yapmaya başlayın.

Tereyağlı Profiterol Tarifi İçin Gereken Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Bir çay kaşığı vanilya
  • Bir fiske tuz

Kreması İçin Malzemeleri

  • 500 ml. Süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tane yumurta

Üzeri için

  • 1 paket çikolata sosu
  • Çikolata sosunu hazırlamak için süt
Tereyağlı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce kremasını hazırlayın. Süt, un, yumurta, nişasta ve toz şekeri tencereye koyun ve çırpma teli ile güzelce çırpın. Ocağın altını yakın karıştırma teli ile kaynayana dek sürekli karıştırın. Piştikten sonra ocaktan alın, içine tereyağı ve vanilyayı ilave edip 5 dakika kadar mikser ile karıştırın. Ara sıra kabuk tutmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin, ılımaya bırakın.

Su, şeker, tereyağı ve tuzu bir tencereye koyun kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içerisine elediğiniz unu ilave edip bir yandan da tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin. Çünkü sıcak suda un topaklanma yapabilir. Ocağın altını kısarak hamuru karıştırarak biraz daha pişirmeye devam edin. Biraz ılıyınca içerisine vanilya ilave edin. Yumurtalardan birini kırıp hamura ekleyin ister eliniz ile sıkarak yoğurun ister mikser ile karıştırın. Diğer yumurtaları da birer birer kırıp hamura yedirerek ekleyin. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. Sonra hamuru bir sıkma torbasına koyun ve yanmaz kâğıdın üstüne küçük ceviz büyüklüğünde sıkınız. Önceden 170-180 derecede ısınmış olan fırında 30-35 dakika arası pişiriniz. Fırını kapatınca pişen profiterollerin sönmemesi için hemen fırının kapağını açmayın. Elinize ince uçlu bir bıçak alın ve kuruyan profiterollerin kenarına küçük bir delik açın. Bıçağı profiterollerin karşı duvarına değecek şekilde batırın ki kremayı engelsiz bir şekilde doldurun. Tekrar kremayı çırpın ve krema pompasına koyun. Profiterollere açtığınız deliklerden içine doğru şırınganın ağzını denk getirip kremayı sıkın. Tüm profiterollere aynı işlemi yapın ve hepsi bitince üzerine hazırladığınız ılımış çikolata sosunu dökün. Tereyağlı profiterol tarifi artık sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 08:34:57
Tereyağlı Profiterol Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Profiterol Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Profiterol Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024