Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktır. Oldukça şık görünen profiterol bu tarifle sadece hünerli bayanların değil mutfak acemilerinin dahi kolayca yapabileceği bir lezzettir. Bu tarifi mutlaka deneyin. Belirtilen malzeme ile büyük bir borcam dolusu çıktığından kalabalık misafirlerinizi ağırlarken bol bol ikram edebilirsiniz.
Şimdiden kolay gelsin.

Profiterol yapımı için gereken malzemeler


Profiterol Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 125 gr. Tereyağı
  • 1 su bardağı tepeleme miktar un
  • 3 tane yumurta
  • 1 küçük fiske tuz

İç kreması için

  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya
Çikolata sosu için
  • 1 paket herhangi bir marka çikolata sosu
  • Paketin üzerindeki miktarda soğuk süt
Profiterol Nasıl Yapılır?

İlk önce profiterol hamurunun yapımı ile işe başlayalım. Derin bir tencerenin içerisinde suyu kaynatın. İçerisine bir miktar tuz ve tereyağını da ekleyerek erimesini bekleyin. Kaynayan suyun altını kapatın ve tahta kaşık ile sürekli karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin. (Tahta kaşık önemlidir.) Topaklarının kalmadığına emin olduğunuzda tekrar kısık ateşe alın ve yaklaşık olarak 5 dakika pişirin. Ocaktan indirerek bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuduğunda içerisine yumurtaları kırın ve mikser ya da eliniz ile yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş geniş bir fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde hazırladığınız harçtan krema torbası ile ceviz büyüklüğünde toplar dökün. (Yoksa tatlı kaşığı da olur.) Önceden ısıtılmış fırın 160 derece ısı ile profiterol bezeleri kızarana kadar pişirin. Pişirme aşamasında fırının kapağını açarsanız hamur kabarmaz.

Fırında bezeler pişerken iç kremayı hazırlayın. Bunun için soğuk sütü, şekeri ve unu mikser ile iyice çırptıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak un kokusu kalmayana kadar pişirin. Ekstra şeker ilave edebilirsiniz. Ocağın altını kapatınca üzerine 1 paket vanilyayı da boşaltın ve karıştırın. Daha sonra soğuması için bir kenara alın. En son aşamada ise çikolata sosunu hazırlayın. 1 paket çikolata sosunu, paketin üzerindeki ölçü ve tarife göre pişirin ve onu da soğumaya bırakın.

Profiterol hamuru piştiğinde fırından çıkartarak iyice soğutun. Keskin bir meyve bıçağı yardımı ile soğuyan bezelerin ortasını sandviç hazırlar gibi açın ve tamamen ayırmamaya özen gösterin. Soğutulmuş iç kremayı krema poşeti ya da tatlı kaşığı ile bezelere bol miktarda doldurun ve borcama yan yana dizin. İşlem tamamlandığında çikolata sosunu hafif karıştırarak profiterollerin üzerini kapatacak şekilde dökün. Soğuk olarak hatta bir gün öncesinden yaparak ikram ederseniz daha lezzetli olur. Üzerine Antep fıstığı çok yakışır. Ama istediğiniz malzemeyi tercih edebilirsiniz.

Ayrıca kâsede servis yapmak isterseniz çikolata sosunu 2 ölçü, diğer malzemeleri tek ölçü hazırlayın ve her kâseye bir beze yerleştirerek üzerine bol miktarda çikolata sosu dökün. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 03:03:06
Profiterol ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Profiterol Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

38 Yorum Yapılmış "Profiterol"
iki kez denedim sonuç aynı hiç kabarmıyor hata nerede anlamadım
nesrin . 27.12.2014
en güzeli marketlerde satılan hazır kutudan almak hiçbir problem olmuyor tadıda gayet nefis oluyor
sude . 02.10.2014
Merhaba ben yaptım ama kabarmadi tadi da hos olmadi. Yumurta kokusu yoktu ama lezzetli olmdi. Beğenmedim doğrusu . Malzemeler bosa gidiyo ://
meryem aksaray . 06.06.2014
ici ciy kaliyor diyenler icini doldururken o pismyyemis hamur kalintilarini alin ciy ve yumurta kokusunun sebebi o icteki yumusak hamurdur ;)
belma . 02.04.2014
gercekten harika bir tarif 2 defe yaptim tam kivaminda oldu.yiyenler bayldi.tarif icin cok tesekkurler.
sudelam . 13.03.2014
herkes beni dinlesin... profiterol ustası benim...
gülcan . 23.02.2014
emeğinize için teşşekürler..
zeynep . 22.02.2014
Tarifinizi harfi harfine uyguladım ama şu anki durumum içler acısı karşımda krep gibi incecik ve içi vıcık vıcık bi hamur var:(unu iyice karıştırdım ve soğutup yumurtaları tek tek kırdım 45 dk hiç kapağını açmadım fırının ama yanlış nerde anlamadım
Azrammm . 01.02.2014
bu tatlı nasıl yapılıyor
ymk44 . 17.07.2013
Ben yaptım bu tarifi çok güzel oldu herkese tavsiye ederim
Büşra . 12.07.2013
Hayallerimin tatlisi
hulya . 11.07.2013
canım çok çekti bende yapacam
burak . 07.07.2013
yeni yaptım güzel oldu
... . 06.07.2013
gerçekten çok güzel oldu bayıldım içi çiğ kalıyor diyen hanım :eğer elinle yuvarlıyorsan olmaz kaşıkla alıp top haline getireceksin :D
Cemre . 29.06.2013
biz sürekli yapıyoruz süper oluyor
sultan . 27.06.2013
ben de yapıyorum fakat içi çiğ kalıyor birkaç kez denedim sürekli çiğ oldu bir daha yapmamaya karar verdim
Ayşe . 11.06.2013
ben yaptım sizin tarifinize göre ama içi pişmemiş ve kabarmadı ve çöpe gitti
Gamze . 11.06.2013
ben yapıyorum ama ıcı cıg kalıyor pısmesı gerekmıyormu acaba
seher . 05.06.2013
iyi çok güzel harika 3
emire sökmen . 04.06.2013
vallahi benim yaptığım pastanedekilere benzermi hic süper vallahi
gülcan . 27.05.2013
çok güzel oluyor sürekli bu tarifi yapıyorumhazır paketlerden bile çok güzel bereketli ve güzel kabarıyor tavsiye ederim
sevilay . 17.05.2013
şimdi deneyeceğiz de yanlız içine kremşanti koysak olmamı
ayse . 10.05.2013
devamını yazmamış buyrun ben söyleyeyim. yapışkan bir hamur elde etikten sonra fırın kabını yaglayıp top top yapıp fırına veriyoruz fazla kızartmayın .kızardıktan sonra ortadan ikjiye kesin içine kremasını koyun kıremasının tarifi:2,5 litre süt ve blmm unuttum :D
devamını yazmamış buyrun ben söyleyeyim . 04.05.2013
tarif eksik ilk defa yapanlar iç krema ve doldurma asamasını bilmeyebilir ama paylasım ve emek için tskler..
pelin . 03.05.2013
süper bi tarif ustasıyım yorucu ama yemesi şahane
süheyla baysal . 27.04.2013
bu harika bisey :p
ebru . 24.04.2013
kaç kişilik bu tarif .?
gizem . 21.04.2013
güzel bir pasta ve tadıda güzel ama çok yumurta gidiyor
çiğdem . 13.04.2013
bunun öğrenci versiyonu yok mu?
abdullah . 10.04.2013
güzel bir tatlı inşallah benimkide güzel olur
derya . 01.04.2013

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Topları

Hazır profiterol topları: Profiterol hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı çeşididir. Evde profiterol yapımı zor olduğu için birçok kişi hazır profit...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024