Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bir tarif olacak. Yapımı biraz zor ve zahmetli olsa da yaptıktan sonra zevkle yiyeceğiniz için tüm bu zahmete ve zorlu uğraşa değdiğini fark edeceksiniz. Bu tarifin yapımından dolayı sizinle bir bütün olacak, tüm misafirleriniz ve sevdikleriniz sizden sürekli bu tarifi yapmanızı isteyecektir.

Profiterol İçin Malzemeleri


Hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta

Profiterol Kreması için

  • 2 çorba kaşığı elenmiş un
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Profiterol Üzeri İçim
  • 1 paket çikolata sosu
Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır?

Orta boy tencereye 100 gram tereyağı ile 1 su bardağı suyu koyarak orta ateşte pişiriyoruz. Yaklaşık olarak 1- 2 dakika karıştırarak tencerenin içine 1 su bardağı elenmiş unu da ilave ediyoruz. Malzemelerimizi yaklaşık olarak 3-5 dakika boyunca pişiriyoruz ve daha sonra ocaktan alarak bir kenara koyuyoruz. Kenara koyduğumuz tencerenin içinde bulunan malzemeler ılıklaşınca üzerine 1 paket kabartma tozunu ve oda sıcaklığında bulunan yumurtaları tek tek kırarak tencereye ilave ederek karıştırıyoruz.
Tencerede hazırladığımız hamuru bir müddet beklemesi için bir kenara koyuyoruz. Bu sırada fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt seriyoruz. 2 kaşık yardımıyla tencerede bulunan hamuru yağlı kâğıt serili tepsiye top şeklinde aralıklı olarak yerleştiriyoruz. Fırın tepsisini yaklaşık olarak 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak hamurlar şişip kızarıncaya dek pişiriyoruz. Hamurların pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı hamurun içine batırarak kontrol edebiliriz. Eğer hamur kürdana yapışmamış ise hamurlar pişmiş demektir. Pişen hamurları fırından çıkararak bir müddet bekletiyoruz.

Profiterol Kreması Nasıl Yapılır?

2 çorba kaşığı elenmiş un ile 3 bardak ılık sütü orta boy tencereye koyarak pişirmeye başlıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan alıyoruz ve tencereyi bir kenara koyuyoruz.

Daha sonra fırından çıkardığımız toplar ılıklaşınca ortalarını keserek muhallebi kıvamına getirdiğimiz kremayı bu topların içlerine bir tatlı kaşığı yardımıyla koyarak top hamurları kapatıyoruz. Bu işlemi tüm toplarda uyguladıktan sonra çikolata sosunu arkasında bulunan tarife göre hazırlıyoruz ve çikolata sosunu hazırladıktan sonra daha önceden hazırladığımız kremalı profiterol üzerinde gezdirerek buzdolabına koyuyoruz. Soğuyan profiterollerimiz servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 02:27:04
Profiterol Kreması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Profiterol Kreması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Kreması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Topları

Hazır profiterol topları: Profiterol hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı çeşididir. Evde profiterol yapımı zor olduğu için birçok kişi hazır profit...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024