Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?

Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı anda büyük keyif veren mükemmel bir pasta türüdür. Hamurunu hazırlarken mutlaka sıkma pompasına doldurularak küçük küçük toplar hazırlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki profiterol hamurunu ne kadar küçük ve uzunlamasına sıkarsanız o kadar şişip kabarır ve içi boş olur.
Ancak kalın ve büyük toplar hazırlarsanız şişmez ve içi hamur kalır. Profiterol hamurunun içi kadar kreması ve üzerindeki çikolata sosuna da önem vermeniz gerekir. Çikolata sosunun ister paket çikolatalar ile sütte eriterek benmari usulü hazırlayabilirsiniz. İsterseniz de paket hazır çikolata soslarını kullanabilirsiniz. Her ikisinde de çikolata sosu pasta üzerinde donduğu için çok olumlu sonuçlar alırsınız. Sevginizi kattığınız her pastadan büyük keyif alacaksınız. Şimdi Profiterol hamurunun ve kreması ile sosunun aşamalar şeklinde yapılışına geçelim.

Profiterol Hazırlanışı Malzemeleri


Hamuru için

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı ucu kadar tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Kreması için

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım litre süt
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • Krem şanti için bir çay bardağı soğuk süt
Çikolatalı Sosu için
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Profiterol Nasıl Yapılır?

Öncelikle profiterol pastanın hamurunu yapmaya başlayın.
Geniş bir tencerenin içine yağı, tuzu ve unu dökerek karıştırın. Hamur biraz kıvama gelecektir. Daha sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Hamuru açılacaktır. Daha sonra ocağın altını kapatın ve teker teker yumurtayı kırarak mikserde çırpın. Daha sonra sıkma pompasına dökerek küçük küçük ceviz büyüklüğünde yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Daha sonra hamurlar kabarıp çok hafif pembeleşinceye kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Pişen hamurları soğuması için tezgâha alın. Fırından erken çıkarmayın yoksa kabarması söner ve istenmeyen bir görüntü oluşur.

Kreması için, yarım litre sütü bir tencereye alarak içine toz şekeri koyup iyice çırpın. Daha sonra ocağın üzerine koyarak içine unu vanilyayı koyup iyice kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın ve ayrı bir kapta sütü ve krem şantiyi koyarak mikserde çırpın. Kıvama geldikten sonra krem şantiyi kremanın içine dökerek mikserde iyice çırpın. Daha sonra kremayı sıkma pompasına doldurarak profiterol hamurlarının içine bir delik açarak sıkın ve geniş bir tepsiye dizin. Daha sonra çikolatalı sosunu hazırlamak için, çikolataları bir kabın içine boşaltarak kabı sıcak bir suyun içine koyun ve yavaş yavaş sütünü ekleyerek çikolatalar çözülene kadar karıştırın. Son olarak tereyağını da koyarak iyice çırpın ve çikolatalar donmadan hazırlamış olduğunuz profiterol hamurunun üzerine sürün. Çikolataların hemen donduğunu fark edeceksiniz. Daha sonra dilerseniz üzerini fıstık kırığı ya da Hindistan cevizi ile de süsleyerek şık servis tabaklarına alarak servis edebilirsiniz.

19.01.2024 14:26:48
Profiterol Hazırlanışı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Profiterol Hazırlanışı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

6 Yorum Yapılmış "Profiterol Hazırlanışı"
1 Yumurta koysak olur mu?
Arzu . 29.03.2013
benim kremam sizin gösterdiğiniz gibi katı olmadı hatta sıvı bie diyebilirim bu normal mi? yanii donar mı sonradan
Güneş . 21.07.2013
YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU
SONEFKAR . 30.04.2013
yaptım güzel oldu ama hamurun altı fazla kızardığı için biraz acayip bir tat verdi.
seval . 25.04.2013
Önerdiğiniz bu profiterol tarifi kaç kişilik acaba?Editör Mesajı : 3 veya 4
Şeyda . 25.04.2013
keşke videolu olsaydı
isim vermiyen . 23.04.2013

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Topları

Hazır profiterol topları: Profiterol hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı çeşididir. Evde profiterol yapımı zor olduğu için birçok kişi hazır profit...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024