Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette olmuyor. Tatlının öncelikle hamurunun çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden hamurunu yaparken uymanız gereken kuralları birlikte inceleyelim ve tatlımızı bundan sonra yapmaya başlayalım.

Profiterol hamuru hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

  • Tatlının hamurunu hazırlarken, yağ, un ve suyla yaptığınız karışım ılımadan yumurtaları eklememeniz gerekir. Karışım ılındığında yumurtaları teker teker ilave edin. Yumurtaların hepsini koyduktan sonra, karışımı buzdolabında soğutmanız gerekir.
  • Hazırlayacağınız hamurun kıvamı kek hamurundan daha koyu, kurabiye yaptığınız hamurdan daha cıvık yapıda olmalıdır. Yani hamuru yoğurduğunuzda elinize yapışacak ama tepsiye kaşıkla koyarken başka bir kaşıkla ittirecek kadar koyu kıvamda olmalıdır. Bu kıvamı yakalamak için, yumurtalarınıza dikkat edin. İri boy yumurta kullanıyorsanız, kıvamı yakaladığınızda yumurta ilave etmeyin. Bu yüzden yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. Yumurta sayısı 6 tane bile olsa, kıvam 4 yumurtada yakalandıysa, hamura başka yumurta ilave etmeyin.
  • Hamurlarınız hazırlandığında, mutlaka 200 derecede ısıtılmış olan fırına atın. Üzerleri hafif pembeleştikten sonra, fırın ısısını 150 dereceye düşürün. Fırının ısısını kapattıktan sonra, en az 5-10 dakika kapağını açmayın. Fırına ikinci bir tepsi koyacaksınız, mutlaka ısıyı yeniden 200 dereceye çıkarın.
  • Yaptığınız hamurları hemen kullanmayacaksanız, üzerlerini streç film ile kaplayın ve buzdolabına koyun. Gece hamurlarınızı pişirebilir, ertesi gün kremalarını içine koyabilirsiniz.
  • Kremanızı da akşamdan pişirerek, ertesi gün katılaştığında hamurlarınızı keserek, çay kaşığı ile doldurabilirsiniz. Hamur ve krema soğuk olduğunda, hamurlarınız yumuşamaz.
  • Konuklarınıza servis etmeden bir saat önce çikolata sosunu pişirerek, hamurlara ılık olarak dökün. Çikolata sosunu koyduktan sonra bekletmeden servis etmelisiniz.

Profiterol hamuru nasıl yapılır?


Profiterol hamuru malzemeleri

  • 100 gram yemeklik tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Profiterol hamuru nasıl yapılır?


Bir tencerenin içinde suyu kaynatın. Suyun kaynamasından sonra, tereyağını içine atarak erimesini bekleyin. Ardından toz şekeri, tuzu ve unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Karışım sulu hamur kıvamında olup, göz göz kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatabilirsiniz. Biraz ılınması için 5-10 dakika bekleyin. Karışım ılındıktan sonra, içine yumurtaları teker teker ilave edin. Yumurtaları koydukça el blenderi ile karıştırmaya devam edin. Karışıma yumurtaları iyice yedirmeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından, karışımı bir saat kadar buzdolabına koyun. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir çay kaşığı alıp, bunu başka bir kaşıkla iterek tepsiye 2 cm aralıklarla dizmeye başlayın. Daha önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi koyarak pişirmeye başlayın. 20 dakika kadar bu şekilde pişirin. Sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve 25 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırını kapattıktan sonra, dediğimiz gibi kapağını en az 5-10 dakika açmayın. Artık tatlınızın hamurları pişti. Kremanızı hazırlayarak, soğuduktan sonra içine koyabilir, üzerine de çikolata sosunu dökerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:16:10
Profiterol Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Profiterol Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Topları

Hazır profiterol topları: Profiterol hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı çeşididir. Evde profiterol yapımı zor olduğu için birçok kişi hazır profit...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024