Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lezzet oluşmayacaktır. Tatlı hamurunun çok dikkatli yapılması gerekir. Bu yüzden hamur yaparken uymanız gereken incelikleri bilmemiz gerekir ve örnek tatlı hamuru ile ayrıntılarıyla vermeye çalışacağız.

Profiterol hamuru püf noktaları nelerdir?

  • Profiterol hamuru püf noktalarına dikkat edilerek hazırlanırken un su ve yağ ile yaptığımız karışım sormadan yumurtaları da eklemeniz gerekir. Karışım istenilen sıcaklığa olduğunda yumurtaları tek tek ilave edin. Hepsini ilave ettikten sonra buzdolabında karışımı bekletin.
  • Hazırladığınız hamuru kıvamı koyu olursa kek; cıvık olursa kurabiyeler için uygun kıvamdır. Yani elinize hamur yapışırsa çıvıktır; yapışmaz ise koyulaşmıştır ve kek hamuru için uygundur. Hamurunuz için yumurtalarınıza dikkat etmeniz gerekir. Kıvamı oluşuncaya kadar yumurtaları koymaya devam edin. Örneğin yumurta sayısı 6 yazmasına rağmen dördüncü yumurtada kıvamı bulduysanız başka yumurta eklemeyin.
  • Hamurun kıvamı tuttuğunda fırına 200 derecede ısıtın. Üzerini hafif pembeleşinceye kadar takriben 5-6 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırının ısısını 150 derece düşürün. Profiterol hamuru piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını 10 dakika açmayın.
  • Eğer hamuru kullanmayacaksanız üzerini streç film ya da poşet ile kaplayın. Buzdolabına koyun. Gece hamuru pişirip sabahleyin içine kremasını koyabilirsiniz fakat gece kremamızı hazırlayıp gündüz koymayın çünkü kıvamınız koyulaşacaktır.
  • Kullanacağınız zaman krema sosu pişirerek hamura ılık olarak ekleyin. Çikolata sosunu koyduktan sonra fazla bekletmeden ikram edebilirsiniz.
Profiterol hamuru nasıl yapılır?

Malzemeleri

  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker ve tuz
  • 100 gram tereyağı
Profiterol hamuru nasıl yapılır?

Tencerenin içine suyu koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra tereyağını ilave ederek erimesini bekleyin. Hemen ardından tuzu ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışımın sulu hamur kıvamında olursa kaynamaya başladığının göstergesi olarak göz göz olmaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın. Hamurun alınmasından sonra 5-10 dakika bekletin. Daha sonra hamura yumurtaları teker teker ilave edin. Her yumurta ilave edildikten sonra karıştırıcı ile yumurtaları hamura yedirin. Hamur kıvamını aldıktan sonra buzdolabında en az bir saat bekletmeyi unutmayın. Fırın tepsisini yağlayarak hazır hale getirin. Hazırlanmış hamurdan bir çay kaşığı kadar alıp aralıklarla tepsinin içine yerleştirin. 200 derecelik fırına pembeleşinceye kadar pişirin. Pembeleştikten sonra 150 dereceye indirin. 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Fırını kapatın. Sonra fırının içinde açmadan 5-10 dakika beklemesini sağlayın. Hamur kıvama geldi. Kremasını hazırlayıp ılınmasının ardından hamurun içine koyabilirsiniz. Üzerine çikolata sosu da ekleyerek ikram edebilirsiniz. Bu örnek tarif profiterol hamuru püf noktalarına uygun şekilde hazırlanmıştır.
20.01.2024 16:37:27
Profiterol Hamuru Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Profiterol Hamuru Püf Noktaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Hamuru Püf Noktaları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Topları

Hazır profiterol topları: Profiterol hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı çeşididir. Evde profiterol yapımı zor olduğu için birçok kişi hazır profit...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024