Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine bolca çikolata sos dökülerek servis yapılır. Misafirler için beş çayına ve kabul günlerinde rahatlıkla sunulabilir. Ayrıca misafire gerek olmadan aile bireyleri için de yemekten sonra servis edilebilir.
Pastane, cafe ve çeşitli restoranlardan temin edilebileceği gibi çeşitli marketlerden hazır olarak satılan profiterol hamuru satın alınarak da yapılabilir. Ayrıca tüm malzemeler evde de rahatlıkla hazırlanabilir. Profiterol hazırlamak ilk etapta biraz zahmetli gibi gözükse de el alışkanlığı kazanıldıktan sonra çok kolay hazırlanabilecektir. Profiterol hazırlarken hanımların en zorlandığı nokta hamurunu hazırlamaktır. Hazırlanan hamur istenilen kıvamda ve kabarık olmazsa istenilen lezzet yakalanamayabilir. Profiterol hamuru hazırlarken belirli püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu sayede hem hamuru hem kreması hem de çikolata sosu oldukça lezzetli olacaktır.

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, Püf Noktaları Nelerdir?


Profiterol hamuru yumurta, toz şeker, tuz, tereyağı, un ve su gibi malzemelerden oluşur. Profiterol hamuru hazırlığına başlarken kullanılacak tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir. Özellik yumurtaların 1-2 saat öncesinden buzdolabından çıkarılması yeterli bir süredir. Hamuru hazırlarken geniş bir karıştırma kabına önce yağ, un ve su ilave edilmelidir.
Kullanılan un mutlaka elek yardımıyla elenmelidir. Bu püf noktası hamurun kabarması için önemli bir püf noktasıdır. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra yumurta ilave edilmelidir. Kullanılacak yumurtalar karışıma tek tek ilave edilmeli ve karışım mikser yardımıyla sürekli karıştırılmalıdır. Yumurtaların hepsi ilave edildikten sonra karışım buzdolabında 1-2 saat dinlendirilmelidir. Hazırlanan hamurun kıvamı kek hamurundan daha cıvık bir formda olmalıdır. Yani hamur yoğrulurken ele yapışacak ama tepsiye koyarken kaşıktan sıyrılacak kıvamda olmalıdır. Bu kıvamı yakalamaya yardımcı olacak malzeme yumurtadır. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Hazırlanacak profiterol hamurunun düzgün şekilli olması için sıkma pompası kullanılması tavsiye edilir. Sıkma pompasının ucu iyi ayarlanmalıdır. Küçük toplar halinde sıkılarak tepsiye dizilirken aralarda boşluk bırakılmalıdır. Karışımdan ne kadar küçük parçalar sıkılırsa hamur o kadar şişip kabarır ve içi boş olur. Hamurun içerisine rahatlıkla krema doldurulabilmesi için pişince içinin boş olması gerekir. Aksi takdirde kalın ve büyük toplar hazırlanırsa hamur şişmez ve içi hamur kalır. Fırın mutlaka önceden 200 derecede ısıtılmış olmalıdır. Hamurların üzeri hafif pembeleşince fırın ısısı 150 dereceye düşürülür. Fırın ısısı düşürüldükten sonra yaklaşık 5-10 dakika pişmesi yeterlidir. Fırına ikinci bir tepsi konulacaksa fırın ısısı yeniden 200 dereceye çıkarılmalıdır. Hamurlar fırından çıkarıldıktan sonra sönmemesi için oda sıcaklığında bir müddet bekletilmelidir. Daha sonra profiterol için diğer işlemler uygulanarak profiterol hazırlığı tamamlanmış olur.
20.01.2024 17:07:55
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Topları

Hazır profiterol topları: Profiterol hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı çeşididir. Evde profiterol yapımı zor olduğu için birçok kişi hazır profit...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024