Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerektiği gibi kızarmak ile içi boşalarak içini krema ile doldurmaya uygun hale gelecektir.
Profiterol büyük, küçük herkesin sevdiği ancak evde yapma konusunda çekindiği bir tatlıdır.
Kıvamı tutturmak ve yapımının birçok aşamadan oluşması genellikle insanları uğraşmaktansa hazır almaya yöneltir. Aslında bir kere yapıldığında hiç de göründüğü kadar zor olmadığı anlaşılır. Profiterol hamuru olarak bilinen ve ekler yapımında da kullanılan 'Pate a choux' (Pataşu) hamuru işin püf noktasıdır. Bu hamuru doğru yapıp doğru ısıda ve doğru zamanda pişirdiğinizde profiterol için bir yerlere gitmenize ya da dışarıdan satın almanıza gerek kalmayacaktır. Şimdi gelelim 'pataşu' hamuru ve profiterol tarifine:
Protiferol İçin Gerekli Malzemeleri
Hamuru için- 250 ml su
- 175 gr un
- Bir tutam tuz
- 110 gr tereyağı
- 4 - 5 adet yumurta
Pastacı kreması için- 500 ml süt
- 150 gr toz şeker
- 40 gr tereyağı
- 5 adet yumurta sarısı
- 60 gr un
- 50 gr mısır nişastası
- 1 adet çubuk vanilya
Üzeri icin- 200 gr krema
- 300 gr bitter çikolata
Protiferol Nasıl Yapılır?
Su ve tereyağını tuzu da ekleyerek ocağa koyalım.
Tereyağı eriyince içine unu ilave ederek karıştırın, bu şekilde bir süre pişirmeye devam edin. Unun ilk etaptaki kokusu çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Yeterli soğukluğa ulaşınca içine teker teker yumurtaları ekleyip mikser yardımı ile çırpın. Hamur mayonez kıvamına geldiyse sıkma torbasına alarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye küçük toplar sıkın ve.
190 derecelik önceden ısıtılmış fırında 12/15 dakika pişirin. Diğer tarafta kremayı pişirip soğutun. Üzeri için ısıtılmış krema içinde bitter çikolatayı eritin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz pataşularınızın içine sıkma torbasına dolduğunuz kremayı doldurun ve üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.
Afiyet olsun.
21.01.2024 23:24:52
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|