Pasta Profiterol Tarifi

Pasta profiterol tarifi; oldukça şık bir pasta tarifidir. Misafirlerinize her zaman yaptığınız tatlıların yerine eğer daha farklı lezzetler yapmak istiyorsanız bu pastayı denemenizi tavsiye ediyorum. Ben pasta profiterol tarifini verirken hazır pasta tabanı kullanılmasını tavsiye ediyorum. Ancak tercih size ait. İsterseniz bildiğiniz herhangi bir pastayı yapabilirsiniz.
Benim hazır pandispanya önermemin sebebine gelince profiterolün zaten yeterince zahmetli ve yorucu bir tarif olmasından kaynaklanmaktadır. Bu lezzeti çocuklarınız ve misafirleriniz çok beğenecek diye düşünüyorum. Ayrıca altına hiç pasta yapmadan profiterolleri üst üste tıpkı çam ağacı gibi azaltarak dizip dilimleyerek de pasta şeklinde servis yapabilirsiniz. Fakat bu durumda çikolata sosunu biraz koyu yapmanız ve pastayı bir gece dinlendirmenizde fayda vardır.

Pasta profiterol tarifinin malzemeleri

  • Yarım su bardağı un,
  • 1 adet kakaolu pandispanya keki,
  • Yarım su bardağı su,
  • 60 gr. Tereyağı,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 fiske tuz.

Sosu için

  • 1 adet hazır paket çikolata sosu,
  • Paketin üzerindeki miktarda süt,

İç kreması için

  • 1,5 su bardağı soğuk süt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 paket vanilya,
  • Yarım su bardağı toz şeker.
Pasta profiterol tarifi nasıl yapılır?

Pastamızın yapımına önce çikolata sosundan başlayalım.
Çikolata sosunun tozunu tencereye boşaltın ve üzerine soğuk süt ilave ederek pişirin. Pandispanya kekini süt ya da reçelli su ile ıslatın. Yuvarlak bir pasta kabına tabanın bir tanesini yerleştirin. Arasına Ilık haldeki çikolata sosundan sürün ve üzerine diğer ıslatılmış tabanı kapatın. Etrafına çikolata sosu sürün. Buzdolabında dinlendirin.

Profiterol hamuru için su ve tereyağını eritin. Ocaktan alıp içine tuz ve unu iyice karıştırarak ilave edin. Sonra ocağa alıp un kokusu gidene kadar pişirin. İndirince yumurtayı kırıp yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde bezeler koyun. 165 derece fırında kesinlikle kapağını açmadan pişirin.

Krema için bir tencerede soğuk süt, un ve şekeri un kokusu kalmayacak şekilde karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra içine vanilyayı da ekleyin ve kremayı soğutun. Pişen küçük topların ortasını krema konulacak şekilde açın ve krema ile içlerini doldurun. Çok fazla doldurursanız pastayı keserken zorlanabilirsiniz. Tepeleme 1 tatlı kaşığı doldurmanız yeterli olur.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz pastanın üzerine bezeleri arzu ettiğiniz şekilde dizin ve hem pastanın üzerine hem de bezelerin üzerine kalan çikolata sosunu dökün. Pastayı bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin. Servis yaparken üzerine toz antepfıstığı ya da ceviz ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Umarım pastaprofiterol tarifi işinize yarar.

Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 02:02:01
Pasta Profiterol Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pasta Profiterol Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pasta Profiterol Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024