Öncelikle hamuru hazırlamak için, margarin, 1 bardak suyun içerisinde bir fiske tuz ile eritilir. Erime işlemi tamamlandıktan sonra önceden elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip un kokusu kalmayana dek ocakta kavrulur. Hamur soğuduğu vakit içerisine bir yumurta eklenir, iyice karıştırılır ve yaklaşık 3-5 dakika bekletilir. Ardından bu işlem yumurtalar bitene kadar tekrarlanır. Bu yapılan işlemin amacı hamurun kıvamının iyice tutmasıdır. Daha sonra hamur krema torbasına sıkılarak, içine yağlı kâğıt yerleştirilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak sıkılır. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Pişirilen hamurlar ortadan ikiye kesilir ve tekrar tepsiye yerleştirilerek, aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirilir.
Bu esnada krema için, süt, un, şeker, gül suyu ve vanilya aynı tencereye eklenerek, kıvam alıncaya kadar, kısık ateşte karıştırılır. Bazı krema tariflerinde bu malzemelere yumurta da eklenir, fakat bu şekilde, yumurta eklenmeden yapılan krema çok daha hafif ve mide dostu olur. Bu arada bütün meyveler yıkanır ve süzdürülür. Bir taraftan, krema ocağa alınıp ısıtılır ve içine yavaş yavaş çikolata parçaları eklerken sürekli karıştırılır. Böylece çikolata sosu hazırlanmış olur. Servis için, hamurların alt parçaları alınır ve servis tabağına yerleştirilir. Krema üzerine yayılır ve meyveler eklenir. Sonra diğer hamur parçası üzerine kapatılır. Sonrasında en üste çikolata sosu gezdirilerek servis edilir.