Öncelikle küçük bir tencereye suyu koyup kaynatın. Daha sonra üzerine margarini atarak suyu karıştırın. Ardından tuzu ve toz şekeri de atıp karıştırın. Daha sonra içine unları da katarak tahta bir kaşık ile iyice karıştırın. Daha içine hamur kıvamına geldikten sonra soğuması için tezgâhın üzerine alın. Hamur ılık olunca yani yumurtalar içinde haşlanmadan çırpılır bir kıvama geldiği zaman içine teker teker yumurtaları kırıp mikserde çırpın. En son vanilya eklenerek hamur hazırlanmış olur. Daha sonra sıkma torbasına doldurarak yağlı kâğıt serili fırın tepsisine küçük küçük belirli aralıklara sıkın.
Daha sonra önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Hamurları sıkarken şekilsiz olmasından korkmayın. Çünkü zaten hamurlar şişince şekil alacağından hamuru sıkarken panik yapmayın. Daha sonra ayrı bir sos tenceresine sütü dökerek diğer malzemeleri de teker teker ekleyip ve ocağın üzerine almadan iyice çırpın. Daha sonra iyice harmanlanan karışımı ocağın üzerine alarak kremayı kaynayana kadar karıştırıp pişirin. Kaynamadan karıştırmayı bırakırsanız topaklanmalar oluşur. Pişen hamurların ortasını ikiye bölerek içine hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Daha sonra tepsiye dizin.
Çikolata sosunu hazırlamak için cezveye çikolataları kırın ve üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek cezveyi benmari usulü eriterek sıcak suyun içine koyun. Daha sonra kıvam alana kadar çırpın ve tepsiye dizdiğiniz profiterolün üzerine bir kaşık yardımı ile sürün ve şık servis tabaklarına alarak servis edin.
Şimdiden Afiyet Olsun.