Ev Yapımı Profiterol

Ev yapımı profiterol, profiterol genelde enfes bir pastane tatlısı olarak bilinir. Ama evde yapılması o kadar kolaydır ki bunca zaman neden ben bunu evde yapmamışım diye sorarsınız kendinize. Hem de evde kendi yaptığınız profiterolün maliyeti çok azdır. Bir gün önceden hazırlayarak ertesi gün içlerini doldurarak misafirlerinize taze taze ikram edebileceğiniz bir tatlıdır.
Hatta profiterol hamurlarını dış kabuk kısımlarını hazırlayıp pişirerek bez bir torbada 1 ay kadar saklamanız ve ihtiyaç duyduğunuzda kullanmanız mümkündür. Aslında profiterol bir Fransız tatlısıdır. Top şeklindeki hamurların içine doldurulan beyaz krema ve üzerine dökülen akışkan çikolata sosu ile tarif edilemez lezzette bir tatlıdır.

Ev yapımı profiterolün hamuru için gereken malzemeler

  • 80 gram tereyağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı beyaz un
  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz

İç krema için malzemeler

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 3.5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay bardağı beyaz un
  • 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 adet yumurta sarısı
  • Yarım yemek kaşığından biraz fazla tereyağı

Üzerinin çikolatalı sosu için

  • 200 gram krema
  • 160 gram bitter çikolata
Ev yapımı profiterolü nasıl yapılır?

İlk olarak tatlımızın hamuru ile işe başlarsak hamurlar fırında pişerken krema aşamasına geçebiliriz.
Hem de kremayı hazırlarken pişen hamurlar iyice soğumuş olur. Derin bir tencereye suyu alalım. Suyun içerisine tereyağını da ekleyip kaynatalım. Kaynamış olan suyun altını kısarak unu ve tuzu ekleyelim ve bir spatula yardımı ile karıştırarak 5 dakika kadar pişirelim. Cıvık hamur kıvamında bir hamurumuz olacak. Ocağın altını kapatıp ılıması için bir kenara alalım. İyice ılındığından emin olduktan sonra yumurtaları bu hamura ekleyip bir mikser yardımı ile iyice birbirine yedirelim. Sarı renkte koyu kıvamlı bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Fırın tepsinize yağlı kâğıt serdikten sonra hamuru bir krema torbasına doldurup aralıklı yuvarlaklar olacak şekilde sıkalım. 175 dereceye ayarlanan fırında 20 dakika pişirelim.

Krema için yukarıda verdiğimiz malzemelerin yumurtalar hariç hepsini ekleyin ve spatula ile iyice birbirine yedirin. Yumurtaların sarısını ve beyaz kısmını ayırdıktan sonra sarı kısımlarını da muhallebi harcına ekleyip ocağın altını yakmadan karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edince kısık ateşte kesinlikle karıştırmayı bırakmadan muhallebi kıvamına geldikten sonra 3-4 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Ayırmış olduğunuz yumurta beyazlarını mikserle bembeyaz olana kadar çırpın ve ılınmış haldeki muhallebiye ekleyin.

Çikolata sosu için bitter çikolatalarınızı benmari usulü eritin ve kremayı da ekleyerek çikolata sosunuzu hazırlamış olacaksınız.

Daha sonra hazırlamış olduğunuz profiterol hamurlarını bıçakla dikkatlice ortadan kesin, içine bir tatlı kaşığı ya da krema sıkma torbası ile hazırladığınız beyaz kremalardan koyup profiterolleri çukur bir kaba koyun. Servis etmeden 5 dakika önce çikolata sosu dökerseniz daha kıtır kıtır olacaktır. Ev yapımı profiterolün hazır

Afiyet olsun.
20.01.2024 00:47:07
Ev Yapımı Profiterol ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ev Yapımı Profiterol Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ev Yapımı Profiterol"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde o...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024