Elmalı Kolay Profiterol, profiterol özellikle her kişi tarafından en çok tercih edilen tatlı çeşididir. Çoğunlukla profiterol yemek isteyen kişiler dışarıdan hazır olarak alırlar. Hanımlara göre profiterol hazırlamak zor bir iş gibi gelebilir, ancak bu işinde ufak bir püf noktası bulunmaktadır. Profiterol hamuru yerine bisküvi ve elma rendesi ile hazırlanan küçük topların üzerine çikolata sosu hazırlayarak sizde kolay şekilde profiterol hazırlayabilirsiniz.
Elmalı kolay profiterol özellikle yapılışı oldukça pratik olduğu için canınızın istediği her saatte rahatlıkla hazırlanabilir. Elmalı olması da profiterole çok ayrı bir lezzet katmaktadır. Özel günlerinde tatlı krizine giren bayanlar için en hızlı hazırlanan ve istenilen her dakika rahatlıkla tüketilecek muhteşem bir lezzettir. Eğer sizde klasik olan profiterol yerine elmalı kolay profiterolün tadını merak ediyorsanız, bu tarifi denemelisiniz.
- 1 kilo Amasya elması
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 paket pötibör bisküvi
- 1 avuç içi dövülmüş ceviz içi
Sosu için
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tepeleme un
- Üzerine yeşil toz fıstık
Elmalı Kolay Profiterol Nasıl Yapılır?
Öncelikle geniş bir karıştırma kabının içerisine elimiz ile pötibör bisküviyi ufak olacak şekilde kıralım.
Daha sonra elmaların kabuklarını soyalım ve bisküvilerin üzerine rendeleyin. Ardından ceviz içi ve toz tarçını ilave ettikten sonra elimiz ile iyice yoğuralım. Hazırlamış olduğumuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlayarak tabağın içerisine dizelim. Bu arada sosunu hazırlamak için geniş bir tencerenin içerisine sütü, yumurta sarısını ve kakaoyu ilave edip iyice çırpalım. Ardından hemen toz şekeri, sıvı yağı ve unu ilave edip çırpalım ocağın üzerine alalım. Sosu karıştırarak orta dereceli ateşin üzerinde pişirelim. Servis tabağına aldığımız elmalı topların üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökelim. En son işlemde servis yaparken yeşil toz fıstığını serpmeyi unutmayın.
Afiyet olsun.