{ "title": "Yalancı Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/yalanci-profiterol.jpg", "date": "21.01.2024 09:34:59", "author": "Baler", "article": [ { "article": "
Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.

Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malzemeleri
Yalancı Profiterol Kremşantisi
Yalancı Profiterol Çikolata Sosu için
Yalancı profiterolü hazırlamak için bir tencereye 2 su bardağı un ve 1 litre sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak krema koyulaşıp kıvam alana kadar pişirerek soğumaya bırakın.

Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarifi uygulayarak pişirin ve iyice soğuması için bırakın. Çikolata sosunun üzeri soğuma esnasında kabuklaşabilir. Ancak telaş edilecek bir durum yok kullanmadan önce iyice çırparak kıvam aldırın.

Daha sonra karıştırma kabına 2 paket kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü ilave ederek bir mikser yardımıyla kremşanti koyulaşıncaya kadar çırparak derin dondurucuya alın ve sert bir kıvam alana kadar bekletin.

15 adet kedidili bisküvilerin her birini 4 eşit parçaya bölün. Tüm malzemeyi hazırladıktan sonra artık yalancı profiterolü hazırlamaya başlayın. Pişirerek soğumaya bıraktığınız kremanın içine, dondurucuya bıraktığınız kremşantiyi ilave ederek bir mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar krema pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından üzerine bölünmüş kedidillerini ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Yuvarlak cam bir tepsiyi ıslatarak kremalı karışımı tepsiye dökün ve üzerini düzeltin. Hazırlanarak soğuyan çikolata sosunu mikserle 4-5 dakika çırpın ve tepsinin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde dökerek düzeltin ve buzdolabında 1 gece bekleterek yalancı profiterolü soğuk olarak servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }