{ "title": "Tereyağlı Profiterol Tarifi", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Tereyagli-Profiterol-Tarifi-88.jpg", "date": "20.01.2024 08:34:57", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Tereyağlı Profiterol Tarifi, enfes lezzetli bir tariftir ve herkesin severek yiyebileceği bir tatlıdır. Beğenilerek yenilecek olan bu tereyağlı profiterol tarifini mutlaka denemelisiniz. Misafirlerinize, eşinize, çocuklarınıza kolaylıkla yapabilirsiniz. Eğer hemen yapmak isterseniz malzemelerinizi hazırlayın ve aşağıda yazılı olan tarife göre bu güzel tatlıyı yapmaya başlayın.

Tereyağlı Profiterol Tarifi İçin Gereken Malzemeleri
Kreması İçin Malzemeleri
Üzeri için
Tereyağlı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce kremasını hazırlayın. Süt, un, yumurta, nişasta ve toz şekeri tencereye koyun ve çırpma teli ile güzelce çırpın. Ocağın altını yakın karıştırma teli ile kaynayana dek sürekli karıştırın. Piştikten sonra ocaktan alın, içine tereyağı ve vanilyayı ilave edip 5 dakika kadar mikser ile karıştırın. Ara sıra kabuk tutmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin, ılımaya bırakın.

Su, şeker, tereyağı ve tuzu bir tencereye koyun kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içerisine elediğiniz unu ilave edip bir yandan da tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin. Çünkü sıcak suda un topaklanma yapabilir. Ocağın altını kısarak hamuru karıştırarak biraz daha pişirmeye devam edin. Biraz ılıyınca içerisine vanilya ilave edin. Yumurtalardan birini kırıp hamura ekleyin ister eliniz ile sıkarak yoğurun ister mikser ile karıştırın. Diğer yumurtaları da birer birer kırıp hamura yedirerek ekleyin. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. Sonra hamuru bir sıkma torbasına koyun ve yanmaz kâğıdın üstüne küçük ceviz büyüklüğünde sıkınız. Önceden 170-180 derecede ısınmış olan fırında 30-35 dakika arası pişiriniz. Fırını kapatınca pişen profiterollerin sönmemesi için hemen fırının kapağını açmayın. Elinize ince uçlu bir bıçak alın ve kuruyan profiterollerin kenarına küçük bir delik açın. Bıçağı profiterollerin karşı duvarına değecek şekilde batırın ki kremayı engelsiz bir şekilde doldurun. Tekrar kremayı çırpın ve krema pompasına koyun. Profiterollere açtığınız deliklerden içine doğru şırınganın ağzını denk getirip kremayı sıkın. Tüm profiterollere aynı işlemi yapın ve hepsi bitince üzerine hazırladığınız ılımış çikolata sosunu dökün. Tereyağlı profiterol tarifi artık sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }