{ "title": "Tahinli Profiterol Tarifi", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Tahinli-Profiterol-Tarifi-21.jpg", "date": "19.01.2024 09:49:16", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Tahinli Profiterol, Profiterol tatlısı herkesin bayıldığı bir çikolatalı tatlı tarifidir. İçindeki kreması ve üstündeki bol çikolata sosu ile yiyen kişiyi kendine âşık eden harika bir tatlı tarifidir. Dışarıda satılan profiterol yerine biz bugün sizlerle daha farklı bir profiterol yapacağız. Tahin hiç olur mu yakışır mı diye düşünmeyin deneyin ve görün gerçekten de enfes oluyor. Hadi şimdi bu değişik tahinli profiterol tatlısını yapmaya başlayalım.

Tahinli Profiterol İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Sosu için
Tahinli Profiterol Nasıl Yapılır?

Farklı ama bir o kadarda lezzetli olan tahinli profiterol tatlısı için öncelikle sosunu en az altı saat önceden yapmalısınız. Bunun nedeni sos buzdolabında bekledikçe kıvamını alacaktır. Daha sonra tahini, ılık suyu ve toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Sonra da buzdolabına koyun ve ara, sıra karıştırın. Sosundan sonra hamurunu yapmaya geldi. Bunun için bir bardak suyu ocağa koyun ve ısıtın. İçerisine yağı da koyarak eritin. Daha sonrasında bu karışımın içerisine yavaş, yavaş un ilave ederek, beş dakika kadar pişirin. Daha sonra soğuyan hamurun içerisine yumurtaları mikser kullanarak iyice yedirmeye özen göstererek kırın. Sonra devamlı ıslattığınız bir kaşık ya da şırınga ile ceviz boyutunda parçalar alarak yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisi içine dizin. Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra da önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırına verin. Profiterol hamurları pişerken üstleri kuru bir görüntü alıp çok hafif kızarana dek fırının kapağını kesinlikle açmayın. Daha sonra pişmişse fırından alın ve soğumaya bırakın. Sıra geldi profiterol tatlısının olmaz ise olmazı olan kremasını yapmaya krema için lazım olan tüm malzemeleri küçük bir tencere içinde iyice karıştırarak ocağa alın. Kaynayana kadar devamlı karıştırarak kıvamını almasını sağlayın. Pişen kremayı ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada soğuyan hamuru unutmayın yumurta ile çırpın. Soğuyan kremanın içinden limon parçacıklarını alın ve içerisine vanilya ile tereyağını da ilave ederek on dakika kadar mikser kullanarak çırpın. Bu işler kremanın asıl kıvamını almasını sağlamaktadır. Daha sonra soğuyan profiterollerin içerisine şırınga kullanarak soğuyan kremayı enjekte edin. Eğe isterseniz ertesi günde üstüne sosu dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }