{ "title": "Sahte Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Sahte-Profiterol-64.jpg", "date": "19.01.2024 16:21:30", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Sahte Profiterol, yapımı oldukça kolay, lezzetli ve pratik bir tatlı çeşididir. En kısa zamanda bu tatlıyı denemelisiniz. Hem çok kolay hem de gerçek profiterolü aratmamaktadır. Çok hafif olduğu için rahatlıkla yiyebilirsiniz bu lezzeti. Özel günlerinizde misafirlerinize kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz çok güzel bir tattır. Sahte profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvamda olan harika bir tatlıdır. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetler arasında yer alan profiterol servis tabaklarında iştah kabartan bir görünüme sahiptir. Sizde evinizde kendi ellerinizle sahte profiterol hazırlayıp çocuklarınıza ve sevdiklerinize sunup paylaşabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz. Fakat kilo problemi olan kişilerin dikkatli yemelerinde fayda vardır. Şerbetli tatlılara nazaran sütlü tatlıların kalorisi daha azdır ancak yine de çok fazla tüketilmemesi gerekir. Şimdi sahte profiterol tarifi için gerekli malzemelere bir göz atalım;

Sahte Profiterol için gerekli malzemeler
Muhallebi için
Çikolata sosu için
Üzeri için
Sahte Profiterol nasıl yapılır?

İlk önce tatlıyı hazırlayacağınız 10 adet bardağı hazırlayın. Daha sonra 10 adet bardağın içine etimekleri fındık büyüklüğünde parçalayarak eşit miktarda bölüştürün. Diğer taraftan muhallebiyi hazırlayacağınız tencere içerisine sütü, unu, vanilyayı ve şekeri ilave ederek pişirmeden önce güzelce karıştırın daha sonra ocak üzerinde orta ateşte tekrar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi kaynayıncaya kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Aksi halde muhallebi tencere dibine tutabilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra bardaktaki etimeklerin üzerine sıcak sıcak dökün. Bir kenarda soğumaya bırakın. Soğumasını beklerken çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz. Bir tencere içerisine yarım kilo süt ve çikolata sosunu dökerek çikolata sosu üzerinde yazılanları uygulayarak ocak üzerinde orta ateşte güzelce pişirin. Çikolata sosu piştikten sonra soğuyan muhallebinin üzerine en son dökerek tekrar soğumaya bırakın. Tatlılar ılıdıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Yaklaşık yarım saat sonra servise hazır hale gelecektir. Sahte profiterol üzerine Hindistan cevizi veya damla çikolata dökerek, süsleme yapabilir ve servise hazır hale getirebilirsiniz. Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle çok lezzetli, bu harika tadı afiyetle yiyebilirsiniz.

" } ] }