{ "title": "Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Profiterol-99.JPG", "date": "20.01.2024 03:03:06", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktır. Oldukça şık görünen profiterol bu tarifle sadece hünerli bayanların değil mutfak acemilerinin dahi kolayca yapabileceği bir lezzettir. Bu tarifi mutlaka deneyin. Belirtilen malzeme ile büyük bir borcam dolusu çıktığından kalabalık misafirlerinizi ağırlarken bol bol ikram edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Profiterol yapımı için gereken malzemeler

Profiterol Hamuru için
İç kreması için
Çikolata sosu için
Profiterol Nasıl Yapılır?

İlk önce profiterol hamurunun yapımı ile işe başlayalım. Derin bir tencerenin içerisinde suyu kaynatın. İçerisine bir miktar tuz ve tereyağını da ekleyerek erimesini bekleyin. Kaynayan suyun altını kapatın ve tahta kaşık ile sürekli karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin. (Tahta kaşık önemlidir.) Topaklarının kalmadığına emin olduğunuzda tekrar kısık ateşe alın ve yaklaşık olarak 5 dakika pişirin. Ocaktan indirerek bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduğunda içerisine yumurtaları kırın ve mikser ya da eliniz ile yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş geniş bir fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde hazırladığınız harçtan krema torbası ile ceviz büyüklüğünde toplar dökün. (Yoksa tatlı kaşığı da olur.) Önceden ısıtılmış fırın 160 derece ısı ile profiterol bezeleri kızarana kadar pişirin. Pişirme aşamasında fırının kapağını açarsanız hamur kabarmaz.

Fırında bezeler pişerken iç kremayı hazırlayın. Bunun için soğuk sütü, şekeri ve unu mikser ile iyice çırptıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak un kokusu kalmayana kadar pişirin. Ekstra şeker ilave edebilirsiniz. Ocağın altını kapatınca üzerine 1 paket vanilyayı da boşaltın ve karıştırın. Daha sonra soğuması için bir kenara alın. En son aşamada ise çikolata sosunu hazırlayın. 1 paket çikolata sosunu, paketin üzerindeki ölçü ve tarife göre pişirin ve onu da soğumaya bırakın.

Profiterol hamuru piştiğinde fırından çıkartarak iyice soğutun. Keskin bir meyve bıçağı yardımı ile soğuyan bezelerin ortasını sandviç hazırlar gibi açın ve tamamen ayırmamaya özen gösterin. Soğutulmuş iç kremayı krema poşeti ya da tatlı kaşığı ile bezelere bol miktarda doldurun ve borcama yan yana dizin. İşlem tamamlandığında çikolata sosunu hafif karıştırarak profiterollerin üzerini kapatacak şekilde dökün. Soğuk olarak hatta bir gün öncesinden yaparak ikram ederseniz daha lezzetli olur. Üzerine Antep fıstığı çok yakışır. Ama istediğiniz malzemeyi tercih edebilirsiniz.

Ayrıca kâsede servis yapmak isterseniz çikolata sosunu 2 ölçü, diğer malzemeleri tek ölçü hazırlayın ve her kâseye bir beze yerleştirerek üzerine bol miktarda çikolata sosu dökün. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }