{ "title": "Profiterol Kreması", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/profiterol-kremasi.jpg", "date": "21.01.2024 02:27:04", "author": "Bağdat", "article": [ { "article": "
Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bir tarif olacak. Yapımı biraz zor ve zahmetli olsa da yaptıktan sonra zevkle yiyeceğiniz için tüm bu zahmete ve zorlu uğraşa değdiğini fark edeceksiniz. Bu tarifin yapımından dolayı sizinle bir bütün olacak, tüm misafirleriniz ve sevdikleriniz sizden sürekli bu tarifi yapmanızı isteyecektir.

Profiterol İçin Malzemeleri

Hamur için
Profiterol Kreması için
Profiterol Üzeri İçim
Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır?

Orta boy tencereye 100 gram tereyağı ile 1 su bardağı suyu koyarak orta ateşte pişiriyoruz. Yaklaşık olarak 1- 2 dakika karıştırarak tencerenin içine 1 su bardağı elenmiş unu da ilave ediyoruz. Malzemelerimizi yaklaşık olarak 3-5 dakika boyunca pişiriyoruz ve daha sonra ocaktan alarak bir kenara koyuyoruz. Kenara koyduğumuz tencerenin içinde bulunan malzemeler ılıklaşınca üzerine 1 paket kabartma tozunu ve oda sıcaklığında bulunan yumurtaları tek tek kırarak tencereye ilave ederek karıştırıyoruz. Tencerede hazırladığımız hamuru bir müddet beklemesi için bir kenara koyuyoruz. Bu sırada fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt seriyoruz. 2 kaşık yardımıyla tencerede bulunan hamuru yağlı kâğıt serili tepsiye top şeklinde aralıklı olarak yerleştiriyoruz. Fırın tepsisini yaklaşık olarak 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak hamurlar şişip kızarıncaya dek pişiriyoruz. Hamurların pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı hamurun içine batırarak kontrol edebiliriz. Eğer hamur kürdana yapışmamış ise hamurlar pişmiş demektir. Pişen hamurları fırından çıkararak bir müddet bekletiyoruz.

Profiterol Kreması Nasıl Yapılır?

2 çorba kaşığı elenmiş un ile 3 bardak ılık sütü orta boy tencereye koyarak pişirmeye başlıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan alıyoruz ve tencereyi bir kenara koyuyoruz.

Daha sonra fırından çıkardığımız toplar ılıklaşınca ortalarını keserek muhallebi kıvamına getirdiğimiz kremayı bu topların içlerine bir tatlı kaşığı yardımıyla koyarak top hamurları kapatıyoruz. Bu işlemi tüm toplarda uyguladıktan sonra çikolata sosunu arkasında bulunan tarife göre hazırlıyoruz ve çikolata sosunu hazırladıktan sonra daha önceden hazırladığımız kremalı profiterol üzerinde gezdirerek buzdolabına koyuyoruz. Soğuyan profiterollerimiz servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }