{ "title": "Profiterol Hazırlanışı", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/profiterol-hazirlanisi.jpg", "date": "19.01.2024 14:26:48", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Profiterol Nasıl Yapılır?

Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı anda büyük keyif veren mükemmel bir pasta türüdür. Hamurunu hazırlarken mutlaka sıkma pompasına doldurularak küçük küçük toplar hazırlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki profiterol hamurunu ne kadar küçük ve uzunlamasına sıkarsanız o kadar şişip kabarır ve içi boş olur. Ancak kalın ve büyük toplar hazırlarsanız şişmez ve içi hamur kalır. Profiterol hamurunun içi kadar kreması ve üzerindeki çikolata sosuna da önem vermeniz gerekir. Çikolata sosunun ister paket çikolatalar ile sütte eriterek benmari usulü hazırlayabilirsiniz. İsterseniz de paket hazır çikolata soslarını kullanabilirsiniz. Her ikisinde de çikolata sosu pasta üzerinde donduğu için çok olumlu sonuçlar alırsınız. Sevginizi kattığınız her pastadan büyük keyif alacaksınız. Şimdi Profiterol hamurunun ve kreması ile sosunun aşamalar şeklinde yapılışına geçelim.

Profiterol Hazırlanışı Malzemeleri

Hamuru için
Kreması için
Çikolatalı Sosu için
Profiterol Nasıl Yapılır?

Öncelikle profiterol pastanın hamurunu yapmaya başlayın. Geniş bir tencerenin içine yağı, tuzu ve unu dökerek karıştırın. Hamur biraz kıvama gelecektir. Daha sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Hamuru açılacaktır. Daha sonra ocağın altını kapatın ve teker teker yumurtayı kırarak mikserde çırpın. Daha sonra sıkma pompasına dökerek küçük küçük ceviz büyüklüğünde yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Daha sonra hamurlar kabarıp çok hafif pembeleşinceye kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Pişen hamurları soğuması için tezgâha alın. Fırından erken çıkarmayın yoksa kabarması söner ve istenmeyen bir görüntü oluşur.

Kreması için, yarım litre sütü bir tencereye alarak içine toz şekeri koyup iyice çırpın. Daha sonra ocağın üzerine koyarak içine unu vanilyayı koyup iyice kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın ve ayrı bir kapta sütü ve krem şantiyi koyarak mikserde çırpın. Kıvama geldikten sonra krem şantiyi kremanın içine dökerek mikserde iyice çırpın. Daha sonra kremayı sıkma pompasına doldurarak profiterol hamurlarının içine bir delik açarak sıkın ve geniş bir tepsiye dizin. Daha sonra çikolatalı sosunu hazırlamak için, çikolataları bir kabın içine boşaltarak kabı sıcak bir suyun içine koyun ve yavaş yavaş sütünü ekleyerek çikolatalar çözülene kadar karıştırın. Son olarak tereyağını da koyarak iyice çırpın ve çikolatalar donmadan hazırlamış olduğunuz profiterol hamurunun üzerine sürün. Çikolataların hemen donduğunu fark edeceksiniz. Daha sonra dilerseniz üzerini fıstık kırığı ya da Hindistan cevizi ile de süsleyerek şık servis tabaklarına alarak servis edebilirsiniz.

" } ] }