{ "title": "Profiterol Hamuru", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/profiterol-hamuru.JPG", "date": "19.01.2024 13:16:10", "author": "Taşer", "article": [ { "article": "
Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette olmuyor. Tatlının öncelikle hamurunun çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden hamurunu yaparken uymanız gereken kuralları birlikte inceleyelim ve tatlımızı bundan sonra yapmaya başlayalım.

Profiterol hamuru hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nedir?
Profiterol hamuru nasıl yapılır?

Profiterol hamuru malzemeleri
Profiterol hamuru nasıl yapılır?

Bir tencerenin içinde suyu kaynatın. Suyun kaynamasından sonra, tereyağını içine atarak erimesini bekleyin. Ardından toz şekeri, tuzu ve unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Karışım sulu hamur kıvamında olup, göz göz kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatabilirsiniz. Biraz ılınması için 5-10 dakika bekleyin. Karışım ılındıktan sonra, içine yumurtaları teker teker ilave edin. Yumurtaları koydukça el blenderi ile karıştırmaya devam edin. Karışıma yumurtaları iyice yedirmeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından, karışımı bir saat kadar buzdolabına koyun. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir çay kaşığı alıp, bunu başka bir kaşıkla iterek tepsiye 2 cm aralıklarla dizmeye başlayın. Daha önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi koyarak pişirmeye başlayın. 20 dakika kadar bu şekilde pişirin. Sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve 25 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırını kapattıktan sonra, dediğimiz gibi kapağını en az 5-10 dakika açmayın. Artık tatlınızın hamurları pişti. Kremanızı hazırlayarak, soğuduktan sonra içine koyabilir, üzerine de çikolata sosunu dökerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }