Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lezzet oluşmayacaktır. Tatlı hamurunun çok dikkatli yapılması gerekir. Bu yüzden hamur yaparken uymanız gereken incelikleri bilmemiz gerekir ve örnek tatlı hamuru ile ayrıntılarıyla vermeye çalışacağız.
Profiterol hamuru püf noktaları nelerdir?
Profiterol hamuru püf noktalarına dikkat edilerek hazırlanırken un su ve yağ ile yaptığımız karışım sormadan yumurtaları da eklemeniz gerekir. Karışım istenilen sıcaklığa olduğunda yumurtaları tek tek ilave edin. Hepsini ilave ettikten sonra buzdolabında karışımı bekletin.
Hazırladığınız hamuru kıvamı koyu olursa kek; cıvık olursa kurabiyeler için uygun kıvamdır. Yani elinize hamur yapışırsa çıvıktır; yapışmaz ise koyulaşmıştır ve kek hamuru için uygundur. Hamurunuz için yumurtalarınıza dikkat etmeniz gerekir. Kıvamı oluşuncaya kadar yumurtaları koymaya devam edin. Örneğin yumurta sayısı 6 yazmasına rağmen dördüncü yumurtada kıvamı bulduysanız başka yumurta eklemeyin.
Hamurun kıvamı tuttuğunda fırına 200 derecede ısıtın. Üzerini hafif pembeleşinceye kadar takriben 5-6 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırının ısısını 150 derece düşürün. Profiterol hamuru piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını 10 dakika açmayın.
Eğer hamuru kullanmayacaksanız üzerini streç film ya da poşet ile kaplayın. Buzdolabına koyun. Gece hamuru pişirip sabahleyin içine kremasını koyabilirsiniz fakat gece kremamızı hazırlayıp gündüz koymayın çünkü kıvamınız koyulaşacaktır.
Kullanacağınız zaman krema sosu pişirerek hamura ılık olarak ekleyin. Çikolata sosunu koyduktan sonra fazla bekletmeden ikram edebilirsiniz.
Profiterol hamuru nasıl yapılır?
Malzemeleri
1 buçuk su bardağı su
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı toz şeker ve tuz
100 gram tereyağı
Profiterol hamuru nasıl yapılır?
Tencerenin içine suyu koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra tereyağını ilave ederek erimesini bekleyin. Hemen ardından tuzu ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışımın sulu hamur kıvamında olursa kaynamaya başladığının göstergesi olarak göz göz olmaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın. Hamurun alınmasından sonra 5-10 dakika bekletin. Daha sonra hamura yumurtaları teker teker ilave edin. Her yumurta ilave edildikten sonra karıştırıcı ile yumurtaları hamura yedirin. Hamur kıvamını aldıktan sonra buzdolabında en az bir saat bekletmeyi unutmayın. Fırın tepsisini yağlayarak hazır hale getirin. Hazırlanmış hamurdan bir çay kaşığı kadar alıp aralıklarla tepsinin içine yerleştirin. 200 derecelik fırına pembeleşinceye kadar pişirin. Pembeleştikten sonra 150 dereceye indirin. 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Fırını kapatın. Sonra fırının içinde açmadan 5-10 dakika beklemesini sağlayın. Hamur kıvama geldi. Kremasını hazırlayıp ılınmasının ardından hamurun içine koyabilirsiniz. Üzerine çikolata sosu da ekleyerek ikram edebilirsiniz. Bu örnek tarif profiterol hamuru püf noktalarına uygun şekilde hazırlanmıştır."
}
]
}