{ "title": "Profiterol Hamuru Püf Noktaları", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Profiterol-Hamuru-Puf-Noktalari-61.jpg", "date": "20.01.2024 16:37:27", "author": "emine mutlu", "article": [ { "article": "
Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lezzet oluşmayacaktır. Tatlı hamurunun çok dikkatli yapılması gerekir. Bu yüzden hamur yaparken uymanız gereken incelikleri bilmemiz gerekir ve örnek tatlı hamuru ile ayrıntılarıyla vermeye çalışacağız.

Profiterol hamuru püf noktaları nelerdir?
Profiterol hamuru nasıl yapılır?

Malzemeleri
Profiterol hamuru nasıl yapılır?

Tencerenin içine suyu koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra tereyağını ilave ederek erimesini bekleyin. Hemen ardından tuzu ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışımın sulu hamur kıvamında olursa kaynamaya başladığının göstergesi olarak göz göz olmaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın. Hamurun alınmasından sonra 5-10 dakika bekletin. Daha sonra hamura yumurtaları teker teker ilave edin. Her yumurta ilave edildikten sonra karıştırıcı ile yumurtaları hamura yedirin. Hamur kıvamını aldıktan sonra buzdolabında en az bir saat bekletmeyi unutmayın. Fırın tepsisini yağlayarak hazır hale getirin. Hazırlanmış hamurdan bir çay kaşığı kadar alıp aralıklarla tepsinin içine yerleştirin. 200 derecelik fırına pembeleşinceye kadar pişirin. Pembeleştikten sonra 150 dereceye indirin. 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Fırını kapatın. Sonra fırının içinde açmadan 5-10 dakika beklemesini sağlayın. Hamur kıvama geldi. Kremasını hazırlayıp ılınmasının ardından hamurun içine koyabilirsiniz. Üzerine çikolata sosu da ekleyerek ikram edebilirsiniz. Bu örnek tarif profiterol hamuru püf noktalarına uygun şekilde hazırlanmıştır." } ] }