{ "title": "Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Profiterol-Hamuru-Nasil-Saklanir-17.jpg", "date": "19.01.2024 20:55:06", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve istediğimiz gibi lezzette bir profiterol bulamıyoruz maalesef. O yüzden şuradan mı alsam buradan mı alsam diye düşünmektense en iyisi kendiniz hazırlayın ve her an elinizin altında olabilecek şekilde saklayın. Sakın profiterol hamuru da saklanır mıymış? Diye düşünmeyin. Hem de öyle bir saklanır ki ansızın kapınız çalıp misafiriniz geldiğinde sanki pastaneden yeni almışçasına ikram edebilmeniz mümkün. Hem de çat kapı gelen misafirlerinize ne ikram edeceğinizi düşünmeden en lezzetli tatlıyı sunma imkânı bulabileceksiniz.

Profiterol hamuru nasıl saklanır?

Profiterol hamurunu saklayabilmeniz için ilk olarak yapmanız gereken şey doğru bir hamur hazırlamak olmalıdır. Çünkü içeriğinde yumurta bulundurması nedeni ile, sizin de bildiğiniz gibi yumurtalı şeyler çok çabuk bozulur. Bundan dolayı uygun hazırlama koşullarına uyduğunuz sürece profiterol hamurunu saklamanız da sıkıntı çıkmaz.

Öncelikle hazırlayacağımız profiterol hamurundan aşağı yukarı 100 adet profiterol çıkacak. Hepsini bir anda tüketemeyeceğinize göre saklamanız için çok ideal ölçüler ve tarif bu olacak.

Hazırlayacağınız profiterol hamurun da kullanacağınız yumurtalar mutlaka dolaptan önce çıkarılmış ve oda sıcaklığında olmalıdır. Profiterol hamurumuzu hazırladıktan sonra yumurtaları mutlaka hamurun iyice soğuduğuna emin olduktan sonra eklemeliyiz. Hazırlanan profiterol hamurlarını mutlaka önceden ısıtılmış fırında pişirip, pişme süresi içerisinde fırının kapağını kesinlikle açmamalıyız ve piştiğinden emin olduktan sonra fırının kapağını açmadan içinde soğumasını beklemeliyiz. Hamurlar bu usulle pişirildiğinde daha dayanıklı olacaktır emin olabilirsiniz. Öncelikle şunu kesinlikle iyi bilmelisiniz ki profiterol hamuru hazırlanıp pişmemiş halde buzdolabında en fazla 2 gün bekletilebilir. Daha uzun süre bekletmek gibi bir niyetiniz var ise mutlaka pişirdikten sonra derin dondurucu da 2 ay kadar saklayabilmeniz mümkündür. Böylece istediğiniz her an elinizin altında pişmiş profiterol hamurunuz olacak, size kalan sadece içinin kremasını doldurup üzerine çikolata sosunu dökmek olacaktır.

Ayrıca eğer profiterol hamurunu pişirdikten sonra 1 hafta 10 günlük bir süreçte kullanacaksanız hava pişmiş hamur parçalarını hava alan bez bir torbaya ağzını bağlayarak koyarsanız, bu süre içerisinde herhangi bir sıkıntı olmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.

" } ] }