{ "title": "Profiterol Hamuru Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Profiterol-Hamuru-Nasil-Pisirilir-46.jpg", "date": "20.01.2024 14:05:35", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "
Profiterol hamuru nasıl pişirilir, bu tatlı oldukça sevilen ve bir o kadar da yapması dikkat gerektiren bir tatlıdır. En ufak bir yanlışlık, profiterol hamurunun kabardıktan sonra sönmesine neden olur. Profiterol pastanelerde de en çok satılan tatlıların başında gelir. Özellikle porsiyonluk olması, minik minik olması ve lezzeti insanların dikkatini çeker. Yaklaşık 1 porsiyon profiterol tatlısında 370 kalori bulunmaktadır. Diyabet hastaları ve fazla kilolarından kurtulmaya çalışanlar, profiterol yemekten biraz uzak durmak zorundadırlar. Kan şekerinin de oldukça hızlı yükselmesine neden olmaktadır.

Profiterol hamuru nasıl pişirilir?

Öncelikle gerekli olan malzemeleri yazalım:
Profiterol hamuru nasıl pişirilir?

Küçük bir tencereye sıcak su ve margarini koyarak yağ eriyinceye kadar kaynatalım. Sonrasında unu yavaşça ekleyerek, devamlı karıştıralım. Sürekli karıştırmazsak hamur toplanabilir dikkat etmeliyiz. 3 dakika kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Ocağı kapattıktan sonra yaptığınız karışımın 15 dakika ılınmasını bekleyin. Hamur biraz ılındıktan sonra, tek tek yumurtaları ekleyerek ellerinizle yoğurun. Her yumurtayı kırdıktan sonra yoğurun. Bu işlemi 3 defa tekrarlamalısınız. Eğer 3 yumurtayı da birden koyup karıştırırsak hamurunuz güzel pişmez. Yumurtalar iyice hamura karıştıktan sonra, yapışkan bir hamur elde edilir. Tatlı kaşığı yardımıyla, yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye, bir tatlı kaşığı dolusu alıp döktürüyoruz. Döktüğünüz hamur şekilsiz olacaktır. Elinizle şekil vermeye çalışmayın, piştiğinde güzel olmaz. Hemen hemen 20 tane kadar profiterol hamuru çıkacaktır. 10 dakika beklettikten sonra daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına hamuru koyup yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyorsunuz. Hamur pişme vakti geldiğinde, fırını kapatın ama kapağını 15-30 dakika kadar açmayın. Böylece kabarık kalması sağlanır.
" } ] }