{ "title": "Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Profiterol-Hamuru-Nasil-Kabarir-55.jpg", "date": "20.01.2024 17:07:55", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine bolca çikolata sos dökülerek servis yapılır. Misafirler için beş çayına ve kabul günlerinde rahatlıkla sunulabilir. Ayrıca misafire gerek olmadan aile bireyleri için de yemekten sonra servis edilebilir. Pastane, cafe ve çeşitli restoranlardan temin edilebileceği gibi çeşitli marketlerden hazır olarak satılan profiterol hamuru satın alınarak da yapılabilir. Ayrıca tüm malzemeler evde de rahatlıkla hazırlanabilir. Profiterol hazırlamak ilk etapta biraz zahmetli gibi gözükse de el alışkanlığı kazanıldıktan sonra çok kolay hazırlanabilecektir. Profiterol hazırlarken hanımların en zorlandığı nokta hamurunu hazırlamaktır. Hazırlanan hamur istenilen kıvamda ve kabarık olmazsa istenilen lezzet yakalanamayabilir. Profiterol hamuru hazırlarken belirli püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu sayede hem hamuru hem kreması hem de çikolata sosu oldukça lezzetli olacaktır.

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, Püf Noktaları Nelerdir?

Profiterol hamuru yumurta, toz şeker, tuz, tereyağı, un ve su gibi malzemelerden oluşur. Profiterol hamuru hazırlığına başlarken kullanılacak tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir. Özellik yumurtaların 1-2 saat öncesinden buzdolabından çıkarılması yeterli bir süredir. Hamuru hazırlarken geniş bir karıştırma kabına önce yağ, un ve su ilave edilmelidir. Kullanılan un mutlaka elek yardımıyla elenmelidir. Bu püf noktası hamurun kabarması için önemli bir püf noktasıdır. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra yumurta ilave edilmelidir. Kullanılacak yumurtalar karışıma tek tek ilave edilmeli ve karışım mikser yardımıyla sürekli karıştırılmalıdır. Yumurtaların hepsi ilave edildikten sonra karışım buzdolabında 1-2 saat dinlendirilmelidir. Hazırlanan hamurun kıvamı kek hamurundan daha cıvık bir formda olmalıdır. Yani hamur yoğrulurken ele yapışacak ama tepsiye koyarken kaşıktan sıyrılacak kıvamda olmalıdır. Bu kıvamı yakalamaya yardımcı olacak malzeme yumurtadır. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Hazırlanacak profiterol hamurunun düzgün şekilli olması için sıkma pompası kullanılması tavsiye edilir. Sıkma pompasının ucu iyi ayarlanmalıdır. Küçük toplar halinde sıkılarak tepsiye dizilirken aralarda boşluk bırakılmalıdır. Karışımdan ne kadar küçük parçalar sıkılırsa hamur o kadar şişip kabarır ve içi boş olur. Hamurun içerisine rahatlıkla krema doldurulabilmesi için pişince içinin boş olması gerekir. Aksi takdirde kalın ve büyük toplar hazırlanırsa hamur şişmez ve içi hamur kalır. Fırın mutlaka önceden 200 derecede ısıtılmış olmalıdır. Hamurların üzeri hafif pembeleşince fırın ısısı 150 dereceye düşürülür. Fırın ısısı düşürüldükten sonra yaklaşık 5-10 dakika pişmesi yeterlidir. Fırına ikinci bir tepsi konulacaksa fırın ısısı yeniden 200 dereceye çıkarılmalıdır. Hamurlar fırından çıkarıldıktan sonra sönmemesi için oda sıcaklığında bir müddet bekletilmelidir. Daha sonra profiterol için diğer işlemler uygulanarak profiterol hazırlığı tamamlanmış olur.
" } ] }