{ "title": "Pratik Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Pratik-Profiterol-53.jpg", "date": "19.01.2024 10:53:52", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Pratik profiterol, tarifi herkes tarafından tercih edilen bir pasta tarifidir. Profiterol tarifini mutlaka herkes çok sever ama uzun ve meşakkatli bir tarifi olduğu için çok yapmak istemez herkes. Ama bu pratik profiterol tarifi ile artık sık sık yapıp tüketebilirsiniz. Özel günlerinize ve davetlerinize yaparak sık bir sunum ve farklı bir tabak çıkarabilirsiniz. Üstelik en güzel tarafı da pratik ve kolay hazırlanarak yapılıyor olmasıdır. Bu pratik profiterol tarifini küçükten büyüğe herkes tarafından sevilen pasta tarifinin isterseniz hemen tarifine geçelim.

Pratik profiterol için gerekli malzemeler
Pratik profiterol nasıl yapılır?

Öncelikle pratik profiterol tarifinin kreması için bir paket pasta kremasının arka tarafında verilen tarife uyarak kremayı hazırlayın ve soğuması için biraz bekleyin. Hazırlanan krema soğuduğu yede siz başka taraftan hazır almış olduğunuz milföy hamurunu buzlukta çıkarın ve biraz yumuşaması için bekletin. Normalde hemen yapılması gereklidir güzel kabarması için ama bu tarifte biraz yumuşaması gerekir. Milföy hamurunu bir tezgâh üzerinde sererek bir çay bardağından yardım alarak ağzıyla kesin. Bu işlemi küçük kalıplarla da yapabilirsiniz. Zaten her bir kare hamurdan 4 adet kalıp çıkıyor. Milföy hamurunu bardak ağzı ile kestikten sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde önceden ısıtılmış yaklaşık olarak 190-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Milföyler piştikten sonra fırından çıkarıp ve biraz dinlenip soğuması için biraz bekleyin. Milföy yaprakları biraz ılındıktan sonra bir bıçak yardımıyla tam ortasından kesin ve önceden hazırlanmış olan pasta kremasını içine doldurun. Bu işlemi bir kaşıkla veya pasta krema torbasına doldurarak da yapabilirsiniz. Bu işlemi milföy yaprakları bitene kadar devam edin. İçi krema dolan pratik profiterolleri bir servis tabağına alın ve üzerine çikolata sosu dökmek için çikolata sosunu üzerinde önerildiği gibi pişirin. Çikolata sosunun üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Çikolata sosu iyice soğuduktan sonra servis edilmek üzere pratik profiterollerin üzerine dökerek servis tabağına alabilirsiniz. Pratik profiterol tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }