{ "title": "Pasta Profiterol Tarifi", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Pasta-Profiterol-Tarifi-54.jpg", "date": "19.01.2024 02:02:01", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Pasta profiterol tarifi; oldukça şık bir pasta tarifidir. Misafirlerinize her zaman yaptığınız tatlıların yerine eğer daha farklı lezzetler yapmak istiyorsanız bu pastayı denemenizi tavsiye ediyorum. Ben pasta profiterol tarifini verirken hazır pasta tabanı kullanılmasını tavsiye ediyorum. Ancak tercih size ait. İsterseniz bildiğiniz herhangi bir pastayı yapabilirsiniz. Benim hazır pandispanya önermemin sebebine gelince profiterolün zaten yeterince zahmetli ve yorucu bir tarif olmasından kaynaklanmaktadır. Bu lezzeti çocuklarınız ve misafirleriniz çok beğenecek diye düşünüyorum. Ayrıca altına hiç pasta yapmadan profiterolleri üst üste tıpkı çam ağacı gibi azaltarak dizip dilimleyerek de pasta şeklinde servis yapabilirsiniz. Fakat bu durumda çikolata sosunu biraz koyu yapmanız ve pastayı bir gece dinlendirmenizde fayda vardır.

Pasta profiterol tarifinin malzemeleri
Sosu için
İç kreması için
Pasta profiterol tarifi nasıl yapılır?

Pastamızın yapımına önce çikolata sosundan başlayalım. Çikolata sosunun tozunu tencereye boşaltın ve üzerine soğuk süt ilave ederek pişirin. Pandispanya kekini süt ya da reçelli su ile ıslatın. Yuvarlak bir pasta kabına tabanın bir tanesini yerleştirin. Arasına Ilık haldeki çikolata sosundan sürün ve üzerine diğer ıslatılmış tabanı kapatın. Etrafına çikolata sosu sürün. Buzdolabında dinlendirin.

Profiterol hamuru için su ve tereyağını eritin. Ocaktan alıp içine tuz ve unu iyice karıştırarak ilave edin. Sonra ocağa alıp un kokusu gidene kadar pişirin. İndirince yumurtayı kırıp yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde bezeler koyun. 165 derece fırında kesinlikle kapağını açmadan pişirin.

Krema için bir tencerede soğuk süt, un ve şekeri un kokusu kalmayacak şekilde karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra içine vanilyayı da ekleyin ve kremayı soğutun. Pişen küçük topların ortasını krema konulacak şekilde açın ve krema ile içlerini doldurun. Çok fazla doldurursanız pastayı keserken zorlanabilirsiniz. Tepeleme 1 tatlı kaşığı doldurmanız yeterli olur.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz pastanın üzerine bezeleri arzu ettiğiniz şekilde dizin ve hem pastanın üzerine hem de bezelerin üzerine kalan çikolata sosunu dökün. Pastayı bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin. Servis yaparken üzerine toz antepfıstığı ya da ceviz ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Umarım pastaprofiterol tarifi işinize yarar.

Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }