{ "title": "Oktay Usta Profiterol Tarifi", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Oktay-Usta-Profiterol-Tarifi-27.jpg", "date": "19.01.2024 12:56:42", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetler arasında yer alan profiterol servis tabaklarında iştah kabartan bir görünüme sahiptir. Sizde evinizde kendi ellerinizle profiterol hazırlayıp sevdiklerinize sunmak istiyorsanız işte Oktay usta profiterol tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Oktay usta profiterol tarifi için gerekli malzemeler
Kreması için
Çikolata sosu için
Oktay usta profiterol nasıl yapılır?

Öncelikle profiterol hamurunu hazırlamaya başlamak için derin bir tencere içerisine margarini koyun, kısık ateşte margarini yakmadan karıştırarak eritin. Üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Sonra içerisine unu yavaş yavaş ekleyin. Unu eklerken bir taraftan karıştırın. Eklenen unla beraber karışımı devamlı olarak karıştırarak kaynatın. 5-6 dakika kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirildikten sonra ocağın altını kapatarak karışımı soğumaya bırakın. Karışım tamamen soğuyunca yumurtaları tek tek karışım içerisine kırarak mikserle iyice çırpın. Artık profiterol hamuru hazır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Tatlı kaşığı ile yağlı kâğıt üzerine hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak koyun. Fırını önceden 250 derecede iyice ısıtın ve hazırlanan profiterol hamurlarını fırına sürün. Tepsiyi fırına sürdükten sonra 170 dereceye fırını düşürün ve hamurlar kızarana kadar pişirin.

Profiterol hamurları pişerken sizde şimdi profiterol kremasını hazırlayın. Derin bir kab içerisine sütü, unu, şekeri ve vanilyayı soğuk olarak iyice çırpın. Sonrasında kaynatmak için küçük bir tencere içerisine karışımı alın. Kısık ateşte devamlı krema kaynayana kadar karıştırın. Krema kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatın ve kremayı soğumaya bırakın. Artık profiterolün çikolata sosunu hazırlayın. Ayrı ve küçük bir tencere içerisine 1 paket çikolata sosunu tencere içerisine dökün ve üzerindeki tarife göre çikolata sosunu pişirin. Profiterol hamuru piştikten sonra soğutun. Önceden hazırlanan kremayı hamur üzerine doldurun ve üzerini diğer hamur ile kapatın. Sonra üzerine sos gezdirin. Çikolata sosu üzerine isterseniz Hindistan cevizi serpiştirip servis yapabilirsiniz. Oktay usta profiterol tarifi ile hazırlanan profiterol artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }