{ "title": "Kolay Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/kolay-profiterol.jpg", "date": "19.01.2024 16:18:29", "author": "Muharrem", "article": [ { "article": "Profiterol, Fransız mutfağından gelen ve genellikle tatlı bir hamur olan choux (Şu) hamuru ile hazırlanan küçük toplardan oluşan bir tatlıdır.

Profiterol hamuru için gerekli malzemeler
Profiterol sosu için gerekli malzemeler
Kolay Profiterol Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere içinde, süt, şeker, buğday nişastası, un ve yumurtaları iyice karıştırın, ardından ateşe alıp pişirin, sonrasında yağ ilave edip iyice çırpın. Bebe bisküvilerini un haline getirip hamurunuza ilave ederek karıştırın, sonrasında karışımı orta boy bir tepsiye alın.

Sosunu hazırlamak için suyu, şeker, mısır nişastası ve en son kakao ilave ederek karıştırıp ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız sosunuzu muhallebinizin üstüne döküp soğumaya bırakın. Görünüm olarak profiterol pek benzemese de tadında hatırlayacaksınız afiyet olsun." } ] }