Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif ve çık lezzetli bir tatlıdır. Hafif pişen, sütlü çikolatalı bir tatlıdır. Özel günlerde çok sık tüketilen ve herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Hem lezzet olarak hem de görüntü olarak çok hoştur. Özellikle çocukların çok fazla ilgisini çekmekte ve çok beğenilmektedir. Yapımı gayet kolaydır. Çok fazla zaman almaz.
Kakaolu profiterol için malzemeler
Hamuru için
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
100 gram margarin
2 su bardağı su
1 su bardağından biraz fazla elenmiş un
Kreması için
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
14 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 litre süt
Çikolata sosu için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
7 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Kakaolu profiterol nasıl yapılır?
İlk olarak bir tencereye margarin ve su kaynatılır. Kakao ve un tencerenin içerisine koyulur ve 6 dakika kadar pişirilir. Daha sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan hamurun içerisine 4 adet yumurta teker teker kırılır ve yoğurulur. Yoğurulan hamur sıkma torbasına koyulur ve yağlı kâğıt olan tepsiye sıkılır. Krema için bir tencereye nişasta, un, yumurta, şeker koyulur ve yavaş yavaş süt ilave edilir. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve vanilya eklenir. Çikolatalı sos için un, şeker, kakao karıştırılır. Su ve süt yavaş yavaş eklenir ve ocakta kıvam alana kadar pişirilir. Pişen sos soğumak için buzdolabına atılır. Pişen hamurun içine sıkma torbası ile krema sıkılır ve üzerine soğuyan sos dökülerek servis edilir.