{ "title": "Hazır Profiterol Tarifi", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Hazir-Profiterol-Tarifi-87.jpg", "date": "20.01.2024 03:55:07", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık haline getireceksiniz. Üstelik hazır profiterol paketler halinde hazırlandığı için hemen hemen bütün malzemeleri üzerinde yazılmakta ve bulunmaktadır. Hazır Profiterol pastalar kutu içinde, hamuru, kreması ve sosu olmak üzere üç poşet bulundurmaktadır. Size ek ilave olarak hemen hemen her evde bulunan yumurta ve sütü katmanız kâfi olacaktır. Adım adım hazırlanan tarifi birleştirmeniz sonucunda hazır profiterol tamamlanmış olur ve geriye sadece süslemesi ve sunumu kalır. Şimdi yapım aşamasına geçebilirsiniz.

Hazır Profiterol Tarifi İçindekiler
Hazır Profiterol Malzemeleri
Hazır Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle un karışımını kâğıdın arkasındaki yapılışı bölümüne uygun olan belirli ölçülere göre ayarlanıp süt ile karıştırın. Daha sonra verilen ölçülerde teker teker yumurta kırıp mikserde çırpın. Daha sonra sıkma pompasına alarak yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Daha sonra Krema karışımını verilen ölçülerde süt ile karıştırarak iyice ocak üzerinde çırparak pişirin. Daha sonra ayrı bir kapta çikolata sosunu hazırlamak için, süt ile çırpın ve ocağın üzerinde pişirin. Kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra pişen profiterol hamurunun ortasına delik açarak içine kremayı bir sıkma pompasına doldurarak hamurun ortasına sıkın. Daha sonra diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine çikolata sosunu da sürerek şık servis kaselerine ya da tabağına alarak servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }