{ "title": "Gerçek Profiterol Tarifi", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Gercek-Profiterol-Tarifi-68.jpg", "date": "18.01.2024 22:29:52", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Gerçek profiterol tarifi; piyasada satılan hazır paket profiterol ya da meyveli profiterole göre oldukça zahmetlidir. Ama göz korkutacak bir durum söz konusu değildir. Bu tarif birebir tutan bir tariftir. Eğer malzeme listesine ve verilen tavsiyelere sadık kalınırsa oldukça güzel ve lezzetli bir tatlı yapmayı başarmış olursunuz. Ben dahil bizim evde herkes profiterolün hastası olduğu için ben çok sık yapıyorum. Zaten bir süre yaptıktan sonra eliniz alışacağı için sizler de hiç zorlanmadan kolaylıkla yapabileceksiniz. Hatta hazır tarifleri artık tercih etmeyeceğinizin garantisini veriyorum. Gönül rahatlığı ile kendinize ya da konuklarınıza ikram edebilirsiniz. İ.

Gerçek profiterol tarifinin malzemeleri

Bezeler için
Dolgu kreması için
Üzeri için
Gerçek profiterol tarifi nasıl yapılır?

Profiterol yapımına öncelikle bezelerden başlanılması gerekmektedir. Bunun için derin bir tencerenin içerisine su, tuz ve tereyağını atın. Su kaynayarak yağı erittiğinde ocağı kapatarak tencereyi rahat çalışılabilecek bir ortama alın. Üzerine yavaş yavaş unu boşaltın ve pütür kalmaması için sürekli karıştırın. Bu işlem tamamlandığında tekrar kısık ateşe alın ve hamurdaki un kokusunun gitmesi için 4-5 dakika pişirin. Ocaktan indirdikten sonra içerisine yumurtaları kırın ve mikserle biraz karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde bezeler koyun ve 160 derece fırında kapağını açmadan pişirin. Pişince soğutun.

Diğer tarafta soğuk süt ile şeker ve unu çırpın. Un kokusu gidinceye kadar pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı atın ve soğumasını bekleyin.

Soğuyan bezeleri bıçak ile bir kenarına dokunmadan açın ve içerisine küçük kaşık yardımıyla dolgu kremasından doldurarak bir kaba dizin. İşlem tamamen bittiğinde çikolata sosunu da hazırlayın. Çikolata sosunu üzerindeki şekle uygun pişirin ve iyice soğuduktan sonra bezelerin üzerine dökün. Sıcak olması durumunda bezeler hamur olabilir. Gerçek profiterol tarifini anlatmış olduk. Profiterolünüz hazır. Bir gece dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Servis yaparken üzerine kuruyemiş dökmeyi unutmayın.

Bu arada arzu ederseniz malzemeyi 2 ya da 3'e bölerek kuplarda da servis yapabilirsiniz. Ancak bu durumda çikolata sosunun bol olması gerekir. Bu yüzden onu tam ölçü ile yapın.
" } ] }