{ "title": "Ev Yapımı Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Ev-Yapimi-Profiterol-35.jpg", "date": "20.01.2024 00:47:07", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Ev yapımı profiterol, profiterol genelde enfes bir pastane tatlısı olarak bilinir. Ama evde yapılması o kadar kolaydır ki bunca zaman neden ben bunu evde yapmamışım diye sorarsınız kendinize. Hem de evde kendi yaptığınız profiterolün maliyeti çok azdır. Bir gün önceden hazırlayarak ertesi gün içlerini doldurarak misafirlerinize taze taze ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Hatta profiterol hamurlarını dış kabuk kısımlarını hazırlayıp pişirerek bez bir torbada 1 ay kadar saklamanız ve ihtiyaç duyduğunuzda kullanmanız mümkündür. Aslında profiterol bir Fransız tatlısıdır. Top şeklindeki hamurların içine doldurulan beyaz krema ve üzerine dökülen akışkan çikolata sosu ile tarif edilemez lezzette bir tatlıdır.

Ev yapımı profiterolün hamuru için gereken malzemeler
İç krema için malzemeler
Üzerinin çikolatalı sosu için
Ev yapımı profiterolü nasıl yapılır?

İlk olarak tatlımızın hamuru ile işe başlarsak hamurlar fırında pişerken krema aşamasına geçebiliriz. Hem de kremayı hazırlarken pişen hamurlar iyice soğumuş olur. Derin bir tencereye suyu alalım. Suyun içerisine tereyağını da ekleyip kaynatalım. Kaynamış olan suyun altını kısarak unu ve tuzu ekleyelim ve bir spatula yardımı ile karıştırarak 5 dakika kadar pişirelim. Cıvık hamur kıvamında bir hamurumuz olacak. Ocağın altını kapatıp ılıması için bir kenara alalım. İyice ılındığından emin olduktan sonra yumurtaları bu hamura ekleyip bir mikser yardımı ile iyice birbirine yedirelim. Sarı renkte koyu kıvamlı bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Fırın tepsinize yağlı kâğıt serdikten sonra hamuru bir krema torbasına doldurup aralıklı yuvarlaklar olacak şekilde sıkalım. 175 dereceye ayarlanan fırında 20 dakika pişirelim.

Krema için yukarıda verdiğimiz malzemelerin yumurtalar hariç hepsini ekleyin ve spatula ile iyice birbirine yedirin. Yumurtaların sarısını ve beyaz kısmını ayırdıktan sonra sarı kısımlarını da muhallebi harcına ekleyip ocağın altını yakmadan karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edince kısık ateşte kesinlikle karıştırmayı bırakmadan muhallebi kıvamına geldikten sonra 3-4 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Ayırmış olduğunuz yumurta beyazlarını mikserle bembeyaz olana kadar çırpın ve ılınmış haldeki muhallebiye ekleyin.

Çikolata sosu için bitter çikolatalarınızı benmari usulü eritin ve kremayı da ekleyerek çikolata sosunuzu hazırlamış olacaksınız.

Daha sonra hazırlamış olduğunuz profiterol hamurlarını bıçakla dikkatlice ortadan kesin, içine bir tatlı kaşığı ya da krema sıkma torbası ile hazırladığınız beyaz kremalardan koyup profiterolleri çukur bir kaba koyun. Servis etmeden 5 dakika önce çikolata sosu dökerseniz daha kıtır kıtır olacaktır. Ev yapımı profiterolün hazır

Afiyet olsun.
" } ] }