{ "title": "Etimekli Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/etimekli-profiterol.jpg", "date": "21.01.2024 17:21:48", "author": "Şengül", "article": [ { "article": "
Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahane bir lezzet aradığınızda başvurabileceğiniz oldukça pratik ve hafif bir profiterol çeşididir.

Etimekli Profiterol İçin Gerekli Malzemeleri
Etimekli profiterol Üzeri için
Etimekli Profiterol Nasıl Yapılır?

Etimekli profiterol hazırlamaya öncelikle kremasını hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı un ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek ocağa alalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirelim.

Kaynayan muhallebimizin içine 2 yemek kaşığı margarini ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Yağ eriyip muhallebimiz göz göz olduktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım ve arada bir karıştırarak üzerinin kaymaklanmamasını sağlayalım.

Muhallebi ılıdıktan sonra içine 1 paket vanilya ve 1 paket krem şantiyi ilave edip bir mikser yardımıyla iyice çırparak muhallebinin akışkan bir kıvama gelmesini sağlayalım.

Ardından 1 paket tuzsuz etimeği fazla küçük olmayacak şekilde parçalara ayıralım ve geniş bir kabın içine alalım. Üzerine çırpılarak kıvam alan ılık muhallebiyi gezdirerek dökelim ve bir kaşık yardımıyla iyice harmanlayarak karıştıralım.

Hazırladığımız bu karışımı tek kişilik porsiyonlar halinde keselere veya kuplara yerleştirelim. Ardından 1 su bardağı sütü bir tencereye alarak üzerine toz çikolata sosu ilave edikten sonra sos kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.

Daha sonra ılıyan çikolata sosunu keselerdeki profiterollerin üzerine bolca dökerek 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }