{ "title": "Elmalı Yalancı Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Elmali-Yalanci-Profiterol-23.jpg", "date": "19.01.2024 12:19:45", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Elmalı Yalancı Profiterol, genellikle herkes tarafından sevilerek tüketilen nefis bir tatlı türüdür. Bazı kişiler tarafından hazırlanışı bir hayli zahmetli sanılmasından dolayı pastanelerden hazır olarak alınarak tüketilen profiterol hazırlanması aslında sanıldığı kadar meşakkatli değildir. Ancak kısa sürede ve kolaylıkla profiterol hazırlamanın bazı püf noktaları vardır. Bilindiği gibi profiterol hazırlanırken en önemli bölümü profiterol hamurunun kıvamının tutturulmasıdır. Bazı durumlarda hamurun istenilen kıvamda olmaması nedeniyle profiterol yapımında başarı sağlanamaz. Ancak daha gerçek profiterol lezzetini aratmayacak ve çok daha basit bir şekilde hazırlanabilen elmalı yalancı profiterol tarifimizde hamur yerine elma rendesi ile bisküvi birlikteliğiyle yapılan ufak topların üzerine enfes çikolata sosu dökülerek şahane lezzete sahip profiterol hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça kolay olmasından dolayı sizlerde canınız profiterol çektiği zaman elmalı yalancı profiterol hazırlayabilirsiniz.

Elmalı Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Elmalı Yalancı Profiterol Nasıl Yapılır?

Elmalı yalancı profiterol yapımına ilk olarak karıştırma kabımıza pötibör bisküvileri elimizle minik kırarak başlayalım. Ardından elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri gözüyle rendeleyerek ufalanmış bisküvilerin üzerine ilave ettikten sonra ceviz içi ve tarçını karıştırma kabına ekleyelim. Daha sonra karışımı elimizle yoğurarak kıvam almasını sağladıktan sonra elmalı karışımdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayarak düz bir servis tabağına yan yana dizerek bir kenarda beklemeye bırakalım.

Bizde bu esnada sosumuzu hazırlamak için uygun bir tencereye önce yumurta sarısını, süt ve kakaoyu ekleyerek tel bir çırpıcı yardımıyla çırpalım. Daha sonra karışımın üzerine un, sıvı yağ ve toz şekeri ilave ederek iyice çırptıktan sonra tencereyi ocağa alıp üzerine vanilya ilave ederek karışımı sürekli karıştırarak sos kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte sosumuz kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirerek ocaktan alarak sosun ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım. Ardından ılıyan çikolata sosu servis tabağına dizdiğimiz elmalı, bisküvili topların üzerine gezdirerek dökelim. Hazır hale gelen elmalı yalancı profiterollerin üzerine servis sırasında Hindistan cevizi veya yeşil fıstık serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }