{ "title": "Elmalı Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/elmali-profiterol.jpg", "date": "20.01.2024 08:49:40", "author": "Yalkı", "article": [ { "article": "
Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek yok. Bu enfes lezzetin birlikte sergilediği performans da oldukça iştah açıcı niteliktedir. Elmanın bin bir yararını da içine barındıran bu enfes tatlıyı, yine de diyabet ve şeker hastalarının dikkatle tüketmesi gerektiğini belirtmekte fayda var. Kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle hazırlanan Elmalı Profiterol ile misafirlerinize ikram ederek adınızdan sık sık söz ettirme şansına sahip olabilirsiniz.

Elmalı Profiterol'ün Malzemeleri 6-7 Kişilik
Elmalı Profiterol'ün Nasıl Yapılır?

Eğer gelecek olan misafirlerinizin sayısı fazla olacaksa hazırlayacağınız karışımın iki kat malzemeleriyle hazırlayabilirsiniz. Elmaları önceden soyup bir kapta suyun içinde bekletirseniz, karışımı hazırlayana kadar elmaların çürümemesini sağlayacaktır.

Elmaları yıkayıp kuruttuktan sonra ince olacak şekilde kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir yandan pötibör bisküvileri küçük parçalar olabilmesi için rondodan geçirerek hazırlayın. Pudra şekeri ile elmaları bir karışım olacak şekilde iyice yoğurun. Rondodan geçirdiğiniz bisküvileri de karışıma ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Bir tatlı hamuru olacağından sönmemesi için fazla yoğurmamalısınız. Eğer yumurtalarınız çift sarılı yumurta ise karışımda kullanacağınız elmayı adet olarak arttırabilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklık kıvamına gelen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar hâlinde koparın ve Hindistan cevizine bulayın. Hazırladığınız top hamurları buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.

Diğer yandan süt ve pudingi sos tenceresinde pişirin ve hamurlar dinlenene kadar dışarıda soğumasını bekleyin. Hamurlar dinlenip, hazırlanan puding soğuttuktan sonra topların üzerine her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Üzerini file fıstık ve tercihe bağlı çikolata parçalarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }