{ "title": "Elmalı Muzlu Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Elmali-Muzlu-Profiterol-12.jpeg", "date": "21.01.2024 08:26:01", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Elmalı muzlu profiterol hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tatlıdır. Profiterol özellikle çocuklar ve gençler tarafından son yılların en favori tatlarından biridir. Oldukça fazla profiterol tarifi bulunmaktadır. Fakat hafif ve az kalorili lezzetler arayanlar için elmalı muzlu profiterol çok iyi bir alternatiftir. Tarifteki muz ve elma profiterol toplarının hamuru görünümündeki malzeme için kullanılmaktadır. Siz anneler özellikle küçük yaştaki çocukların ara öğün listesine de gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz. Üzerine kullandığınız kuruyemiş çeşitliliğini daha da arttırarak daha besleyici olmasını da sağlamanız mümkündür. Bu tatlı tarifi umarım işinize yarar. Şimdiden tüm bayanlara kolay gelsin.

Elmalı muzlu profiterol için gerekli malzemeler
Kreması için
Elmalı Muzlu Profiterol Üzeri için
Elmalı Muzlu Profiterol Nasıl Yapılır?

Elmalı mutlu profiterol tarifinin yapımına öncelikle profiterol toplarını hazırlamak ile başlayalım. Bunun için derin bir kabın içerisine bisküvileri ufalayın. Kırılan bisküvilerin üzerine elmaları ve muzları rendenin iri kısmı ile bir güzel rendeleyin. Daha sonra harcı yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak bir borcama dizin. İsterseniz şekil verirken dondurma kaşığı ya da kahve fincanı da kullanabilirsiniz. Bu işlemi harç bitene kadar devam ettirin. Yuvarlanan bezeleri buzdolabında yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin.

Diğer taraftan sosu hazırlamak için bir tencerenin içerisine sütü boşaltın ve kakao, şeker, un ve nişastayı da ekleyerek pütür kalmayıncaya kadar mikser yardımıyla karıştırın. Ocakta kısık ateşte krema kıvamını alana kadar pişirin. İndirmek üzereyken üzerine çikolatayı parçalayarak atın ve eriyince ocağın altını kapayın. Bu aşamada da vanilyayı ilave edin ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Çikolata sosu ılık haldeyken profiterol bezelerinin üzerine gezdirin. Muzlu elmalı profiterolünüz hazır. Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine bol miktarda ceviz dökerek servis yapabilirsiniz.

Arzu ederseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Ayrıca topların malzemesini 1/3'ünü hazırlayarak yuvarlamadan kaselere koyup aralarına ve üzerine çikolata sosu dökerek de servis yapabilirsiniz. Ancak bu durumda sosu 2 kat malzeme ile hazırlanmasını tavsiye ederim. Tercih sizin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }