{ "title": "Çikolatalı Profiterol", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Cikolatali-Profiterol-24.jpg", "date": "19.01.2024 09:55:49", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Çikolatalı Profiterol, son zamanların en gözde tatlıları arasında yer alarak adından sıkça bahsettiren çikolatalı profiterol çikolata severlerin bir tutkusu haline gelmiştir. Oldukça şahane bir lezzete sahip olması nedeni ile hem damaklara hitap ederken hem de mükemmel görünümü ile gözlere hitap etmektedir. Bu mükemmel lezzeti özel günlerinizde çocuklarınız için veya canınız ne zaman leziz bir tatlı çektiğinde kolaylıkla hazırlayarak kendinize ve sevdiklerinize nefis bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.

Çikolatalı Profiterol İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Kreması için
Sosu için
Çikolatalı Profiterol Nasıl Yapılır?

Çikolatalı profiterol hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tencerede margarini alarak eriterek başlayalım. Ardından eriyen yağın üzerine suyu ekleyip karıştırarak azar azar unu ilave ederken bir yandan da karıştırmayı sürdürerek hamuru 5 dakika kadar pişirip tencereyi ocaktan alalım. Yaklaşık olarak 10- 15 dakika kadar hamuru soğuması için bekletelim. Soğuyan hamurun üzerine 3 adet yumurtayı birer birer kırıp iyi hamura yedirelim. Daha sonra fırın tepsisini iyice yağlayarak hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elimizle yuvarladıktan sonra tepsiye dizelim. Fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirerek fırından alalım.

Çikolatalı profiterolün kreması için ufak bir tencereye süt, toz şeker, un ve vanilyayı alıp ocağa koyalım ve sürekli karıştırarak krema koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirerek ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Ardından fırından aldığımız profiterollerin arasını bir bıçak yardımıyla açarak içine hazırladığımız kremadan 1 kaşık kadar koyalım. Bu işleme tüm profiterollerin içleri doluncaya kadar devam edelim. Ardından çikolatalı sosu pişirmek için yine ufak bir tencereye toz şeker, buğday nişastası, süt ve suyu ilave ederek karışımı iyice çırparak ocağa koyalım ve orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirelim. Sos kıvam aldıktan sonra üzerine 1 paket çikolatayı kırarak ekleyip eriyinceye kadar karıştırarak Sosu ocaktan alalım. Sos soğuduktan sonra kıvam olarak koyulaşmış ise üzerine süt ilave ederek kıvamını akıcı bir kıvama gelinceye kadar açabiliriz. Ardından sosun ilk sıcaklığı geçtikten sonra profiterollerin üzerine gezdirerek dökelim ve iyice soğumasını sağlayıp servis tabağına alarak isteğe bağlı üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }