{ "title": "Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi", "image": "https://www.profiterol.gen.tr/images/Biskuvili-Yalanci-Profiterol-Tarifi-86.jpeg", "date": "19.01.2024 08:11:29", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir tariftir ya da profiterol hamurunu yapamayanların için çok güzel bir tariftir. Bu tatlıyı tattırdığınız kişiler siz söylemediğiniz sürece yalancı profiterol olmadığını anlamayacaktır. Bu tarif ile artık profiterolu daha sık yapabilirsiniz. Belki de bir daha asıl profiterol tatlısını denemenize gerek kalmayacak.

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce kremasını yapalım. Bir tencereye sütü ve unu koyun. Unun topaklanması geçene kadar karıştırın daha sonra ocağı yakın. Krema kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Bu işlemde un kokusu çok gelebilir ancak bu durum geçici bir durumdur. Krema koyu bir kıvam aldıktan sonra alın ve soğumaya bırakın. Kremanın tamamen soğuması gerekir. Ardından çikolata sosunun yapalım. Bir tencerenin içinde sütü ve çikolata sosunu koyun ve pişirin. Çikolata sosunu da pişene kadar karıştırın. Karıştırmazsanız sos topak topak olabilir. Çikolata sosunu da soğumaya bırakın. Krem şantiyi ve sütü çırpın. Normal krem şantilerden daha koyu olacaktır. Çırpma işlemi bittikten sonra krem şantiyi buzluğa koyun. Daha çok koyulaşması gerekmektedir. Son olarak kedi dili bisküvilerini dört eş parçaya bölün.

Tüm aşamalardan sonra malzemeler bir araya getirilebilir. Soğuyan kremanın içine buzluktaki krem şantiyi koyun ve beş altı dakika kadar mikser ile çırpın. Krem ile krem şanti birbiri ile iyice karışsın. Topak topak bir görüntü kalmasın. Bu karışımın içine kedi dili bisküvilerini atın ve kaşık ile kedi dili bisküvileri ezdirmeden karıştırın. Büyük dikdörtgen borcamın tabanını ıslatın ve bu karışımı borcama dökün. Yüzeyini dümdüz yapın. Yüzeyinde girinti çıkıntı kalmasın. Soğuyan çikolata sosunun üzeri kabuklandı ise güzelce çırpın ve üzerine dökün. Eşit olacak şekilde boşluk kalmayacak şekilde çikolata sosunu dökün. Her sütlü tatlı gibi bu tatlı da bir gece buzdolabında bekler ise dinlendiğinden tadı daha güzel olacaktır. O kadar vaktiniz yok ise en az iki saat bekler ise tatlı dinlenmiş ve şekil almış olur.

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }