Profiterol Yapımı

Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde oluşu tatlıya aranan bir özellikle katmıştır. Nereden geldiği tam olarak bilinmeyen bu tatlı her ülkede farklı malzemeler ile yapılmaktadır. Özellikle kilosuna dikkat eden ve diyet ürünler tüketen kişiler profiterolün içerisine ve üzerine krema ile çikolata yerine meyve püreleri tercih etmektedir.

Profiterol yapımı için malzemeler


Profiterol Hamuru için

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı un

Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Çikolata sosu için
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı kakao tozu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Arzuya göre isterseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
Profiterol Nasıl Yapılır?

Profiterolün yapımına ilk önce çikolata sosunu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için çikolata sosu için verilen tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alalım ve pişirelim. Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha pişirelim ve ocağın üzerinden osu alalım. Pişmiş olan çikolata sosunu soğuması için bir kenara kaldıralım ve soğuyunca bir el blenderi ile iyice çırpalım. Çikolata sosu hazır hale geldikten sonra hamurunun yapıma başlayalım.

Kullanacağımız tencerenin içerisine su ile margarini ekleyelim ve yağın erimesi için ocağın altını kısık ateşte açalım. Yağ çok fazla ısınmayacak hale gelince içerisine az, az un ilavesi yapalım ve her seferinde tahta bir kaşık ile sürekli karıştıralım. Bu şamada hamurun sürekli karıştırılması gerekir. Aksi halde hamur pişerken kabarmayacaktır ve içerisinde un topakları oluşup pütür bir hamur kıvamı olacaktır. Hamurun yaklaşık 10 dakika kadar dikkat bir şekilde karıştırılması yeterli olacaktır.

Yeterli düzeyde karışmış olan hamuru ocağın üzerinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Hamur soğurken diğer taraftan kremasını hazırlayalım. Bunun için fazla derin olmayacak bir tencere alalım ve içerisine krema malzemelerini ekleyip karıştırarak pişirelim. Krema göz, göz bir kıvam alınca ocağın üzerinden alalım ve soğuması için serin bir ortamda bekletelim.

Krema soğurken, diğer tarafta soğumuş olan hamurun içerisine teker, teker yumurtaları kıralım ve her saferinde parmaklarımız ile iyice yedirelim. Yeterli düzeye gelmiş olan hamuru fazla bekletmeden yağlı kâğıt serilmiş bir tepsinin içerisine tek, tek toplar halinde alalım ve yerleştirelim. Burada hamuru bir tatlı kaşığı ya da dondurma kaşığı ile alıp yerleştirebiliriz. Bütün hamurlar aynı ölçüde tepsiye dizildikten sonra fırının içerisine gönderelim ve orta ısıda üzerleri hafifi pembeleşene dek pişirelim. Hamurların güzel kabarması için üzerleri pembeleşene kadar fırının kapağının açılmaması gerekir.

Pişmiş olan hamur fırından çıktıktan sonra soğuması için bekletelim ve soğuduktan sonra arasını sandviç şeklinde kesip, hazırladığımız kremadan kaşık vasıtasıyla içerisine yerleştirelim. İçleri krema ile dolan profiterolleri servis tabağına dizelim ve son olarak üzerine hazırladığımız ve soğuması için beklettiğimiz çikolata sosu gezdirelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 18:28:22
Profiterol Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Profiterol Yapımı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Profiterol Yapımı"
bu ne ya pisirilcekmi pisirilmiycekmi hic yazilmamis
ozlem . 04.07.2014

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktı...
Devamını Oku

Profiterol Hazırlanışı

Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette ol...
Devamını Oku

Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malz...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lez...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bi...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır

Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve ist...
Devamını Oku

Etimekli Profiterol

Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahan...
Devamını Oku

Kakaolu Profiterol

Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif v...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer

Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerekt...
Devamını Oku

Etimekli Yalancı Profiterol

Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür....
Devamını Oku

Kedi Dili Profiterol

Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal lezzetle...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Tarifi

Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışkanlık h...
Devamını Oku

Elmalı Profiterol

Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilmesine gerek ...
Devamını Oku

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi

Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı bir ta...
Devamını Oku

Profiterol Kaç Kalori?

Profiterol kaç kalori: Profiterol hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Kalori oranı yüksektir. Birçok davetlerde servis tabaklarını süsleyen p...
Devamını Oku

Hazır Profiterol Topları

Hazır profiterol topları: Profiterol hemen hemen herkesin severek yediği bir tatlı çeşididir. Evde profiterol yapımı zor olduğu için birçok kişi hazır profit...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024