Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Profiterol Hamuru

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette olmuyor. Tatlının öncelikle hamurunun çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden hamurunu yaparken uymanız gereken kuralları birlikte inceleyelim ve tatlımızı bundan sonra yapmaya başlayalım.

Profiterol hamuru hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

  • Tatlının hamurunu hazırlarken, yağ, un ve suyla yaptığınız karışım ılımadan yumurtaları eklememeniz gerekir. Karışım ılındığında yumurtaları teker teker ilave edin. Yumurtaların hepsini koyduktan sonra, karışımı buzdolabında soğutmanız gerekir.
  • Hazırlayacağınız hamurun kıvamı kek hamurundan daha koyu, kurabiye yaptığınız hamurdan daha cıvık yapıda olmalıdır. Yani hamuru yoğurduğunuzda elinize yapışacak ama tepsiye kaşıkla koyarken başka bir kaşıkla ittirecek kadar koyu kıvamda olmalıdır. Bu kıvamı yakalamak için, yumurtalarınıza dikkat edin. İri boy yumurta kullanıyorsanız, kıvamı yakaladığınızda yumurta ilave etmeyin. Bu yüzden yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. Yumurta sayısı 6 tane bile olsa, kıvam 4 yumurtada yakalandıysa, hamura başka yumurta ilave etmeyin.
  • Hamurlarınız hazırlandığında, mutlaka 200 derecede ısıtılmış olan fırına atın. Üzerleri hafif pembeleştikten sonra, fırın ısısını 150 dereceye düşürün. Fırının ısısını kapattıktan sonra, en az 5-10 dakika kapağını açmayın. Fırına ikinci bir tepsi koyacaksınız, mutlaka ısıyı yeniden 200 dereceye çıkarın.
  • Yaptığınız hamurları hemen kullanmayacaksanız, üzerlerini streç film ile kaplayın ve buzdolabına koyun. Gece hamurlarınızı pişirebilir, ertesi gün kremalarını içine koyabilirsiniz.
  • Kremanızı da akşamdan pişirerek, ertesi gün katılaştığında hamurlarınızı keserek, çay kaşığı ile doldurabilirsiniz. Hamur ve krema soğuk olduğunda, hamurlarınız yumuşamaz.
  • Konuklarınıza servis etmeden bir saat önce çikolata sosunu pişirerek, hamurlara ılık olarak dökün. Çikolata sosunu koyduktan sonra bekletmeden servis etmelisiniz.

Profiterol hamuru nasıl yapılır?


Profiterol hamuru malzemeleri

  • 100 gram yemeklik tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Profiterol hamuru nasıl yapılır?


Bir tencerenin içinde suyu kaynatın. Suyun kaynamasından sonra, tereyağını içine atarak erimesini bekleyin. Ardından toz şekeri, tuzu ve unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Karışım sulu hamur kıvamında olup, göz göz kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatabilirsiniz. Biraz ılınması için 5-10 dakika bekleyin. Karışım ılındıktan sonra, içine yumurtaları teker teker ilave edin. Yumurtaları koydukça el blenderi ile karıştırmaya devam edin. Karışıma yumurtaları iyice yedirmeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından, karışımı bir saat kadar buzdolabına koyun. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir çay kaşığı alıp, bunu başka bir kaşıkla iterek tepsiye 2 cm aralıklarla dizmeye başlayın. Daha önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi koyarak pişirmeye başlayın. 20 dakika kadar bu şekilde pişirin. Sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve 25 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırını kapattıktan sonra, dediğimiz gibi kapağını en az 5-10 dakika açmayın. Artık tatlınızın hamurları pişti. Kremanızı hazırlayarak, soğuduktan sonra içine koyabilir, üzerine de çikolata sosunu dökerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 13:16:10
Profiterol Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Profiterol Hamuru Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Profiterol
Profiterol
Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktır. Oldukça şık görünen profiterol bu tarifle sadece hünerli bayanların değil mutfak acemileri...
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı anda büyük keyif veren mükemmel bir pasta türüdür. Hamurunu hazırlarken mutlaka sıkma pompasına doldurularak küçük küç...
Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malzemeleri1 litre süt1 paket kedidili bisküvi (15 adet olacak)2 su bardağı un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilyaYalancı Profiter...
Kolay Profiterol
Kolay Profiterol
Profiterol, Fransız mutfağından gelen ve genellikle tatlı bir hamur olan choux (Şu) hamuru ile hazırlanan küçük toplardan oluşan bir tatlıdır.Profiterol hamuru için gerekli malzemeler350gr sut1 bardak şeker2 yemek kaşık un1 yemek kaşığı buğday nişas...
Profiterol Yapımı
Profiterol Yapımı
Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde oluşu tatlıya aranan bir özellikle katmıştır. Nereden geldiği tam olarak bilinmeyen bu tatlı h...
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lezzet oluşmayacaktır. Tatlı hamurunun çok dikkatli yapılması gerekir. Bu yüzden hamur yaparken uyman...
Profiterol Kreması
Profiterol Kreması
Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bir tarif olacak. Yapımı biraz zor ve zahmetli olsa da yaptıktan sonra zevkle yiyeceğiniz için tüm b...
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve istediğimiz gibi lezzette bir profiterol bulamıyoruz maalesef. O yüzden şuradan mı alsam buradan mı a...
Etimekli Profiterol
Etimekli Profiterol
Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahane bir lezzet aradığınızda başvurabileceğiniz oldukça pratik ve hafif bir profiterol çeşididir.Etim...
Kakaolu Profiterol
Kakaolu Profiterol
Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif ve çık lezzetli bir tatlıdır. Hafif pişen, sütlü çikolatalı bir tatlıdır. Özel günlerde çok sık tük...
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerektiği gibi kızarmak ile içi boşalarak içini krema ile doldurmaya uygun hale gelecektir.Profiter...
Etimekli Yalancı Profiterol
Etimekli Yalancı Profiterol
Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür. Tost ekmeğine benzer yapısı sert, kırılgan dilimler şeklinde yapılır. Ekmekler birinci pişir...

 

Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Profiterol Yapımı
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol Kreması
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Etimekli Profiterol
Kakaolu Profiterol
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Etimekli Yalancı Profiterol
Kedi Dili Profiterol
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır
Hazır Profiterol Tarifi
Elmalı Profiterol
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Profiterol Kaç Kalori?
Hazır Profiterol Topları
Kedi Dilli Yalancı Profiterol
Gerçek Profiterol Tarifi
Glutensiz Profiterol Tarifi
Evde Profiterol Yapımı
Kupta Yalancı Profiterol
Profiterol Hamuru Nasıl Pişirilir
Pasta Profiterol Tarifi
Tereyağlı Profiterol Tarifi
Yalancı Profiterol Etimekli
Popüler İçerik
Kedi Dili Profiterol
Kedi Dili Profiterol
Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almakta...
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal l...
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. ...
Hazır Profiterol Tarifi
Hazır Profiterol Tarifi
Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışk...
Elmalı Profiterol
Elmalı Profiterol
Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilme...
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024