Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine bolca çikolata sos dökülerek servis yapılır. Misafirler için beş çayına ve kabul günlerinde rahatlıkla sunulabilir. Ayrıca misafire gerek olmadan aile bireyleri için de yemekten sonra servis edilebilir. Pastane, cafe ve çeşitli restoranlardan temin edilebileceği gibi çeşitli marketlerden hazır olarak satılan profiterol hamuru satın alınarak da yapılabilir. Ayrıca tüm malzemeler evde de rahatlıkla hazırlanabilir. Profiterol hazırlamak ilk etapta biraz zahmetli gibi gözükse de el alışkanlığı kazanıldıktan sonra çok kolay hazırlanabilecektir. Profiterol hazırlarken hanımların en zorlandığı nokta hamurunu hazırlamaktır. Hazırlanan hamur istenilen kıvamda ve kabarık olmazsa istenilen lezzet yakalanamayabilir. Profiterol hamuru hazırlarken belirli püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu sayede hem hamuru hem kreması hem de çikolata sosu oldukça lezzetli olacaktır.

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, Püf Noktaları Nelerdir?


Profiterol hamuru yumurta, toz şeker, tuz, tereyağı, un ve su gibi malzemelerden oluşur. Profiterol hamuru hazırlığına başlarken kullanılacak tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir. Özellik yumurtaların 1-2 saat öncesinden buzdolabından çıkarılması yeterli bir süredir. Hamuru hazırlarken geniş bir karıştırma kabına önce yağ, un ve su ilave edilmelidir. Kullanılan un mutlaka elek yardımıyla elenmelidir. Bu püf noktası hamurun kabarması için önemli bir püf noktasıdır. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra yumurta ilave edilmelidir. Kullanılacak yumurtalar karışıma tek tek ilave edilmeli ve karışım mikser yardımıyla sürekli karıştırılmalıdır. Yumurtaların hepsi ilave edildikten sonra karışım buzdolabında 1-2 saat dinlendirilmelidir. Hazırlanan hamurun kıvamı kek hamurundan daha cıvık bir formda olmalıdır. Yani hamur yoğrulurken ele yapışacak ama tepsiye koyarken kaşıktan sıyrılacak kıvamda olmalıdır. Bu kıvamı yakalamaya yardımcı olacak malzeme yumurtadır. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Hazırlanacak profiterol hamurunun düzgün şekilli olması için sıkma pompası kullanılması tavsiye edilir. Sıkma pompasının ucu iyi ayarlanmalıdır. Küçük toplar halinde sıkılarak tepsiye dizilirken aralarda boşluk bırakılmalıdır. Karışımdan ne kadar küçük parçalar sıkılırsa hamur o kadar şişip kabarır ve içi boş olur. Hamurun içerisine rahatlıkla krema doldurulabilmesi için pişince içinin boş olması gerekir. Aksi takdirde kalın ve büyük toplar hazırlanırsa hamur şişmez ve içi hamur kalır. Fırın mutlaka önceden 200 derecede ısıtılmış olmalıdır. Hamurların üzeri hafif pembeleşince fırın ısısı 150 dereceye düşürülür. Fırın ısısı düşürüldükten sonra yaklaşık 5-10 dakika pişmesi yeterlidir. Fırına ikinci bir tepsi konulacaksa fırın ısısı yeniden 200 dereceye çıkarılmalıdır. Hamurlar fırından çıkarıldıktan sonra sönmemesi için oda sıcaklığında bir müddet bekletilmelidir. Daha sonra profiterol için diğer işlemler uygulanarak profiterol hazırlığı tamamlanmış olur.
Son Güncelleme : 20.01.2024 17:07:55
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Profiterol
Profiterol
Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktır. Oldukça şık görünen profiterol bu tarifle sadece hünerli bayanların değil mutfak acemileri...
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı anda büyük keyif veren mükemmel bir pasta türüdür. Hamurunu hazırlarken mutlaka sıkma pompasına doldurularak küçük küç...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette olmuyor. Tatlının öncelikle hamurunun çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden hamurunu yapark...
Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malzemeleri1 litre süt1 paket kedidili bisküvi (15 adet olacak)2 su bardağı un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilyaYalancı Profiter...
Kolay Profiterol
Kolay Profiterol
Profiterol, Fransız mutfağından gelen ve genellikle tatlı bir hamur olan choux (Şu) hamuru ile hazırlanan küçük toplardan oluşan bir tatlıdır.Profiterol hamuru için gerekli malzemeler350gr sut1 bardak şeker2 yemek kaşık un1 yemek kaşığı buğday nişas...
Profiterol Yapımı
Profiterol Yapımı
Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde oluşu tatlıya aranan bir özellikle katmıştır. Nereden geldiği tam olarak bilinmeyen bu tatlı h...
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lezzet oluşmayacaktır. Tatlı hamurunun çok dikkatli yapılması gerekir. Bu yüzden hamur yaparken uyman...
Profiterol Kreması
Profiterol Kreması
Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bir tarif olacak. Yapımı biraz zor ve zahmetli olsa da yaptıktan sonra zevkle yiyeceğiniz için tüm b...
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve istediğimiz gibi lezzette bir profiterol bulamıyoruz maalesef. O yüzden şuradan mı alsam buradan mı a...
Etimekli Profiterol
Etimekli Profiterol
Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahane bir lezzet aradığınızda başvurabileceğiniz oldukça pratik ve hafif bir profiterol çeşididir.Etim...
Kakaolu Profiterol
Kakaolu Profiterol
Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif ve çık lezzetli bir tatlıdır. Hafif pişen, sütlü çikolatalı bir tatlıdır. Özel günlerde çok sık tük...
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerektiği gibi kızarmak ile içi boşalarak içini krema ile doldurmaya uygun hale gelecektir.Profiter...

 

Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Profiterol Yapımı
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol Kreması
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Etimekli Profiterol
Kakaolu Profiterol
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Etimekli Yalancı Profiterol
Kedi Dili Profiterol
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır
Hazır Profiterol Tarifi
Elmalı Profiterol
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Profiterol Kaç Kalori?
Hazır Profiterol Topları
Kedi Dilli Yalancı Profiterol
Gerçek Profiterol Tarifi
Glutensiz Profiterol Tarifi
Evde Profiterol Yapımı
Kupta Yalancı Profiterol
Profiterol Hamuru Nasıl Pişirilir
Pasta Profiterol Tarifi
Tereyağlı Profiterol Tarifi
Yalancı Profiterol Etimekli
Popüler İçerik
Etimekli Yalancı Profiterol
Etimekli Yalancı Profiterol
Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek ...
Kedi Dili Profiterol
Kedi Dili Profiterol
Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almakta...
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal l...
Hazır Profiterol Tarifi
Hazır Profiterol Tarifi
Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışk...
Elmalı Profiterol
Elmalı Profiterol
Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilme...
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024