Gerçek Profiterol Tarifi



Gerçek profiterol tarifi; piyasada satılan hazır paket profiterol ya da meyveli profiterole göre oldukça zahmetlidir. Ama göz korkutacak bir durum söz konusu değildir. Bu tarif birebir tutan bir tariftir. Eğer malzeme listesine ve verilen tavsiyelere sadık kalınırsa oldukça güzel ve lezzetli bir tatlı yapmayı başarmış olursunuz. Ben dahil bizim evde herkes profiterolün hastası olduğu için ben çok sık yapıyorum. Zaten bir süre yaptıktan sonra eliniz alışacağı için sizler de hiç zorlanmadan kolaylıkla yapabileceksiniz. Hatta hazır tarifleri artık tercih etmeyeceğinizin garantisini veriyorum. Gönül rahatlığı ile kendinize ya da konuklarınıza ikram edebilirsiniz. İ

Gerçek profiterol tarifinin yapımı için gerekli olan malzemeler:

Bezeler için;
  • 1 su bardağı dolusu un,
  • 125 gr. tereyağı,
  • 1 su bardağı su,
  • 3 adet yumurta,
  • Küçük bir fiske tuz.
Dolgu kreması için;
  • 2,5 su bardağı soğuk süt,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı silme miktar toz şeker.
Üzeri için;
  • Hazır paket çikolata sosu, 
  • Yeteri kadar soğuk süt,
  • Dövülmüş ceviz ya da toz antepfıstığı.
Gerçek profiterol tarifinin hazırlanışı: 

Profiterol yapımına öncelikle bezelerden başlanılması gerekmektedir.
Gerçek Profiterol Tarifi

Bunun için derin bir tencerenin içerisine su, tuz ve tereyağını atın. Su kaynayarak yağı erittiğinde ocağı kapatarak tencereyi rahat çalışılabilecek bir ortama alın. Üzerine yavaş yavaş unu boşaltın ve pütür kalmaması için sürekli karıştırın. Bu işlem tamamlandığında tekrar kısık ateşe alın ve hamurdaki un kokusunun gitmesi için 4-5 dakika pişirin. Ocaktan indirdikten sonra içerisine yumurtaları kırın ve mikserle biraz karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde bezeler koyun ve 160 derece fırında kapağını açmadan pişirin. Pişince soğutun.

Diğer tarafta soğuk süt ile şeker ve unu çırpın. Un kokusu gidinceye kadar pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı atın ve soğumasını bekleyin. 
Soğuyan bezeleri bıçak ile bir kenarına dokunmadan açın ve içerisine küçük kaşık yardımıyla dolgu kremasından doldurarak bir kaba dizin. İşlem tamamen bittiğinde çikolata sosunu da hazırlayın. Çikolata sosunu üzerindeki şekle uygun pişirin ve iyice soğuduktan sonra bezelerin üzerine dökün. Sıcak olması durumunda bezeler hamur olabilir. Gerçek profiterol tarifini anlatmış olduk. Profiterolünüz hazır. Bir gece dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Servis yaparken üzerine kuruyemiş dökmeyi unutmayın. 

Bu arada arzu ederseniz malzemeyi 2 ya da 3'e bölerek kuplarda da servis yapabilirsiniz. Ancak bu durumda çikolata sosunun bol olması gerekir. Bu yüzden onu tam ölçü ile yapın. 

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2016 15:16:28





Gerçek Profiterol Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Gerçek Profiterol Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Elmalı Yalancı Profiterol

Elmalı Yalancı Profiterol, genellikle herkes tarafından sevilerek tüketilen nefis bir tatlı türüdür. Bazı kişiler tarafından hazırlanışı bir hayli zahmetli sanılmasından dolayı pastahanelerden hazır olarak alınarak tüketilen profi...

Elmalı Muzlu Profiterol

Elmalı muzlu profiterol; hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tatlıdır. Profiterol özellikle çocuklar ve gençler tarafından son yılların en favori tatlarından biridir. Oldukça fazla profiterol tarifi bulunmaktadır. Fakat hafif v...

Elmalı Kolay Profiterol

Elmalı Kolay Profiterol, profiterol özellikle her kişi tarafından en çok tercih edilen tatlı çeşididir. Çoğunlukla profiterol yemek isteyen kişiler dışarıdan hazır olarak alırlar. Hanımlara göre profiterol hazırlamak zor bir iş gi...

Meyveli Profiterol

Meyveli profiterol, yapımı biraz zahmetli olsa da, verilen emeğe değecek güzellikte bir tatlıdır. Çikolata, krema ve meyvenin enfes bir buluşması olan bu tatlı hem mideye, hem de göze hitap edecek bir lezzettir.Meyveli profiterol...

Ev Yapımı Profiterol

Ev yapımı profiterol, profiterol genelde enfes bir pastane tatlısı olarak bilinir. Ama evde yapılması o kadar kolaydır ki bunca zaman neden ben bunu evde yapmamışım diye sorarsınız kendinize. Hem de evde kendi yaptığınız profitero...

Glutensiz Profiterol Tarifi

Glutensiz Profiterol Tarifi, Fazla kilolardan korkulduğu için yapımından ve yemesinden çekinen bayanlara yönelik hazırlayacağımız glutensiz profiterol artık vazgeçilmeziniz olacaktır. Kilo almaktan korkmadan tatlı krizlerinde seve...

Pratik Profiterol

Pratik profiterol, tarifi herkes tarafından tercih edilen bir pasta tarifidir. Profiterol tarifini mutlaka herkes çok sever ama uzun ve meşakkatli bir tarifi olduğu için çok yapmak istemez herkes. Ama bu pratik profiterol tarifi i...

Sahte Profiterol

Sahte Profiterol, yapımı oldukça kolay, lezzetli ve pratik bir tatlı çeşididir. En kısa zamanda bu tatlıyı denemelisiniz. Hem çok kolay hem de gerçek profiterolü aratmamaktadır. Çok hafif olduğu için rahatlıkla yiyebilirsiniz bu l...

Çikolatalı Profiterol

Çikolatalı Profiterol, son zamanların en gözde tatlıları arasında yer alarak adından sıkça bahsettiren çikolatalı profiterol çikolata severlerin bir tutkusu haline gelmiştir. Oldukça şahane bir lezzete sahip olması nedeni ile hem...

Tahinli Profiterol Tarifi

Tahinli Profiterol, Profiterol tatlısı herkesin bayıldığı bir çikolatalı tatlı tarifidir. İçindeki kreması ve üstündeki bol çikolata sosu ile yiyen kişiyi kendine aşık eden harika bir tatlı tarifidir. Dışarıda satılan profiterol y...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Profiterol, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018